DOLAZI DEBELI PIKSI DA TRČI... Urnebesna anegdota Hrvata o selektoru Srbije

Novosti online

07. 10. 2022. u 13:52

Ne postoji situacija koja je sa Draganom Stojkovićem Piksijem obična, a čak i kada se pojave anegdote godinama kasnije, one su i dalje sjajne.

ДОЛАЗИ ДЕБЕЛИ ПИКСИ ДА ТРЧИ... Урнебесна анегдота Хрвата о селектору Србије

Dragan Stojković, Foto Marko Metlaš

O Piksiju iz igračkih dana pričao je hrvatski stručnjak Boro Primorac, koji je sa Stojkovićem sarađivao u japanskoj Nagoji kada je bio pomoćni trener čuvenom Arsenu Vengeru.

– Bila je sreća imati takvog igrača, Piksi je bio fantastičan, ali se bio malo ugojio. Pre nas je trener bio Englez i nije ga baš stavljao u igru, više je koristio Garija Linekera – rekao je Primorac za hrvatski Indeks, a potom se dotakao jedne anegdote sa priprema.

Tada je hteo da mu skine kilažu sprintevima, što se Piksiju nije svidelo.


– Išli smo na pripreme na kojima se Piksi pojavio s par kila više. Zadao sam mu da trči preko celog terena, a on se bunio da želi da radi s loptom. Rekao sam mu da ću mu dati trening s loptom pa sam postavio po jednu na oba peterca i rekao mu da je šutne kada pretrči ceo teren. Poludeo je i slao nas u neku stvar, ali je sve dobro odradio i skinuo kilograme.

Primorac je potom otišao u Arsenal sa Vengerom, gde je ostao skoro dve decenije radeći uz njega, ali i asa kakav je Tijeri Anri.

– Venger ga je stavio u prvu ekipu sa 16 i po godina i tada mi je rekao da će biti najbolji igrač na svetu. Pogodio je. Svi napadači vole sebe, pa tako i Tijeri. Ja bih mu tu malo i podilazio, prišao mu nakon neke utakmice pa rekao: "A mogao je da ti doda loptu Bergkamp, bio si sam...". Bio je pametan tip igrača, neverovatno je pamtio utakmice do sitnih detalja, takav je bio i Piksi – zaključio je Primorac.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)