"ZAŠTO UVEK ON?" Najskuplji defanzivac u istoriji fudbala opet u centru pažnje zbog početničkih grešaka (VIDEO)

Novosti online

27. 09. 2022. u 11:03

KAPITEN Mančester junajteda Hari Megvajer izgubio je mesto u timu "crvenih đavola", ali ne i poverenje selektora Engleske Gareta Sautgejta koji ga je uvrstio u sastav na sinoćnom klasiku protiv Nemačke. Da Engleska još ranije nije izgubila šanse da ostane u Diviziji A, Sautgejt bi sigurno zažalio zbog te odluke, pošto je Megvajer bio direktan krivac za dva od tri gola Nemačke.

ЗАШТО УВЕК ОН? Најскупљи дефанзивац у историји фудбала опет у центру пажње због почетничких грешака (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Prvo je iz neobjašnjivih razloga, iako je bio potpuno neometan, dodao loptu u noge Musiali, a zatim ga je u pokušaju da mu izbije loptu pokosio po nogama u kaznenom prostoru i skrivio penal iz koga je Gundogan doneo prednost gostima.

Zanimljivo, bio je to prvi gol Nemačke na Vembliju još od Birofovog "zlatnog" u finalu Eura 1996. protiv Češke.

Megvajer je zatim napravio neoprostivu grešku jer je otišao u napad i tamo pred kaznenim prostorom Nemaca petljao s loptom, koju su mu naravno oduzeli, a Haverc iz kontre povisio na 2:0. 

Ništa nije pomoglo Englezima što su Šo, Maunt i Kejn, kome je ovo bio dvostruki jubilej - postigao je 50. gol i bio kapiten Engleske po 50. put, preokrenuli, jer je do kraja Haverc postigao još jedan evrogol i tako obeležio šesti meč Engleske bez pobede, što je njihov najduži post od 1986. godine.

I pored svega, čini se da Megvajer neće skoro ostati bez mesta u prvih 11 Albiona, jer je Sautgejt posle utakmice rekao da je zadovoljan brojnim aspektima njegove igre protiv Nemačke i protiv Italije. 

FOTO: Tanjug/AP

S njim se ne slaže većina navijača koji su i pre početka meča zviždali Megvajeru, a oglasio se i nekadašnji reprezentativac Džermejn Defo.

- Kada pogledate te golove, vidite da su oni mogli da se izbegnu. Tragikomične greške, prvo predaš loptu čoveku, pa onda napraviš penal nad njim. I to su pojedinačne greške, a iz nekog razloga, uvek baš on mora da ih napravi - rekao je Defo za Čenel for.

Ipak, Defo odaje priznanje Megvajeru zbog dobrih igara na Mundijalu 2018. i Euru 2021, kada je bio uvršten u Tim turnira. On smatra da kapiten Junajteda mora da igra sa više slobode.

- Videli smo da igra odlično na turnirima. U poslednje vreme oko njega je mnogo negativne energije, ali mislim da treba da otpusti ručnu i počne da igra - zaključio je Defo.

Slično razmišlja i legenda Mančestera i engleskog fudbala, koga je Megvajer nasledio na listi najskupljih defanzivaca u istoriji engleskog fudbala - Rio Ferdinand.

- Saosećam sa Harijem. Razapinju ga zbog svake greške koju napravi. Mora da ostane mentalno jak da bi prošao kroz ovo - napisao je Rio na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a