"NISAM PLANIRAO DA PREUZMEM ZVEZDU": Miloš Milojević se poverio Šveđanima

Novosti online

22. 09. 2022. u 13:52

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević dao je opširan intervjuu švedskim medijima o dolasku na klupu srpskog šampiona.

НИСАМ ПЛАНИРАО ДА ПРЕУЗМЕМ ЗВЕЗДУ: Милош Милојевић се поверио Швеђанима

FOTO: M. Vukadinović

Milojević je pričao za portal "footballskanalen" i otkrio da je očekivao da bude trener Crvene zvezde, ali za pet do deset godina.

- Kada je Malme odlučio da me otpusti dobio sam objašnjenje od sportskog direktora da je osnovni razlog nestabilnost rezultata. Iskreno, nisam razumeo tu odluku. Posebno što plasman u Ligu šampiona nije bio osnovni cilj, a postojala je mogućnost da se plasiramo u Ligu Evrope ili Ligu konferencija - rekao je Miloš Milojević na početku razgovora za ovaj švedski medij.

Tokom boravka u Malmeu osvojili ste Kup Švedske, bili ste na tri boda od lidera prvenstva i imali ste šansu da se plasirate u Ligu Evrope. Da li smatrate da ste mogli da preokrenete negativan trend?

- Bila je velika privilegija doneti trofej u Malme posle 32 godine. Pričam o trofeju Kupa. Veoma sam ponosan na igrače koji su to uspeli i zahvalan na pomoći koju sam dobio od svih u klubu. To apsolutno nije bio negativan trend, jer smo imali tri pobede u prvenstvu. Verovao sam da možemo da savladamo i sledeću prepreku u Evropi.

FOTO: M. Vukadinović

 

Kada ste napustili Malme, stvari su za tim krenule još gore u prvenstvu. Kako komentarišete tu situaciju?

- Ne mogu to da objasnim. Tim je napredovao, došli su novi igrači poput Zeidana i Turaja. Teško sada da analiziram, jer nisam unutra.

Bili ste šest meseci u Malmeu pre nego što ste potpisali dugoročan ugovor. Zar ste morali da odete tako rano, s obzirom na to da ste najavljivani kao projekat kluba na duže staze?

- To je savremeni svet fudbala i ponekada nema dobrog objašnjenja. Ne mogu to da objasnim, mada sam imao veliko poštovanje prema odluci kluba.

Pojedini švedski mediji su pisali da su vodeći igrači tima želeli da ostanete. Zašto ste morali da napustite Malme?

- Srećan sam što su igrači želeli da ostanem, ali veliki klubovi poput Malmea ne donose teške odluke na osnovu želja igrača. Ubeđen sam da su igrači verovali da ćemo zajedno da osvojimo prvenstvo. Igrači i treneri žive od uspeha. Igrači su se poneli krajnje profesionalno. To sam im i rekao kada sam ih poslednji put video i zahvalio im se na svemu.

FOTO: M. Vukadinović

 

Kada ste se vratili u Malme, gde Vam porodica živi, dobili ste novu ponudu za posao?

- Zvali su me kada sam se odmarao na Ribersborgstrandenu. To nije bila opcija sve do prvog poziva Dejana Stankovića, a potom i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Kako ste se osećali kada je sa Vama kontaktirala Crvena zvezda?

- Nije bilo planirano ili nešto na šta sam ja bio spreman. Ali u životu imate dva izbora, ili skočite u voz i vidite kako ćete uspeti da ga kontrolišete ili okrenete glavu i kažete "neću". Ja sam više za prihvatanje izazova.

Hteo u Zvezdu, ali za pet-deset godina

Da li ste ovog leta imali kontakt sa Dejanom Stankovićem? Možda vam je pripremao teren u slučaju da on ode...

- Dejan i ja smo u redovnom kontaktu od kada sam prvi put napustio Crvenu zvezdu. Ali nikada nismo razgovarali o tome da preuzmem ekipu od njega. To nije bio cilj, niti sam ja želeo da nasledim Dejana. Želeo sam da postanem trener Crvene zvezde za pet do deset godina.

Koliki je zaista pritisak raditi u Crvenoj zvezdi?

- Druga vrsta pritiska u odnosu na Švedsku. Druga je kultura i drugačije emocije. Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu, a svi znamo koliko su strastveni fudbaleri sa Balkana.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Šta je cilj u Crvenoj zvezdi?

- Cilj je da se pobedi u svakom takmičenju. Znam da zvuči smešno, ali ako bi se Zvezda suočila sa timom sastavljenim od najboljih svetskih igrača, naš cilj bi bio isti. Bilo bi neoprostivo da izgubimo taj meč.

Kakav je osećaj vratiti se u Crvenu zvezdu?

- Sjajno, ali je velika odgovornost voditi ovako veliki klub.

Sa sobom ste poveli pomoćnika Poja Asbagija, iako se ranije niste poznavali?

- Bio je srećan kada je čuo za interesovanje Crvene zvezde. Objasnio sam mu tačno šta očekujem od njega. Bio je jako uzbuđen što dolazi u Srbiju. Savršeno funkcionišemo. Zajedno možemo daleko da doguramo. I da pomognemo jedan drugom da postanemo bolji treneri - istakao je Miloš Milojević za "footballskanalen".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju