ZVEZDA BEZ DESETORICE, PARTIZAN BEZ OSMORICE: Reprezentativna pauza skraćuje spisak igrača s kojima treneri večitih mogu da rade

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 09. 2022. u 08:56 >> 08:55

ISKORISTIĆE treneri Crvene zvezde i Partizana reprezentativnu pauzu da dodatno porade sa ekipama na čijoj klupi nisu sedeli od početka sezone, kako bi mogli u nastavku šampionata da još bolje sprovode svoje ideje u delo.

ЗВЕЗДА БЕЗ ДЕСЕТОРИЦЕ, ПАРТИЗАН БЕЗ ОСМОРИЦЕ: Репрезентативна пауза скраћује списак играча с којима тренери вечитих могу да раде

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, ni jedan ni drugi neće moći da računaju na baš sve asove, budući da je mnogo igrača iz tabora "večitih" dobilo pozive da se priključe obavezama sa nacionalnim timovima, što bi moglo da oteža posao mladim stručnjacima.

Naročito Milojeviću, čijih će čak desetorica pulena imati obaveze sa nacionalnim sastavima, dok će Petriću sa treninga biti odsutno osam igrača.

Gro Zvezdinih igrača koji će igrati za reprezentacije čine Afrikanci. Tako je Osman Bukari pozvan da sa selekcijom Gane odigra prijateljsku utakmicu sa Brazilom, pa onda i meč sa Nikaragvom. Kings Kangva biće deo sastava Zambije koji će igrati dve provere protiv Malija, ali neće imati priliku energični vezista da ukrsti koplja sa saigračem Kalifom Kulibalijem, koji je ostao u Beogradu da radi sa ekipom, kako bi ušao u takmičarski ritam. Uz njih dvojicu, i El Fardu Ben će se pridružiti drugovima u reprezentaciji Komora.

Takođe, Zvezda je jedini superligaš koji će imati dva igrača u A reprezentaciji Srbije, debitanta Stefana Mitrovića i Strahinju Erakovića. Nikola Stanković je na spisku U-21 selekcije "orlova", dok je Stefan Leković zadužio opremu U-19 reprezentacije za pripreme i memorijalni turnir "Stevan Vilotić Ćele".

Neizostavan deo reprezenacije Kanade je golman i kapiten crveno-belih Milan Borjan, dok su reprezentativne pozive dobili Irakli Azarov (Gruzija) i Igor Prucev (mlada reprezentacija Rusije). Kada je u pitanju Partizan, štoperski tandem Siniša Saničanin (BiH) i Igor Vujačić (Crna Gora) nastavio je sa standardnim pojavljivanjima na okupljanjima svojih reprezentacija. Baš kao i kapiten Izraela Bibars Natho, dok je Patrik Andrade našao mesto na spisku selektora Zelenortskih Ostrva Pedra Barta.

Crno-beli će imati i dva asa u omladinskoj reprezentaciji Srbije, Mihajla Ilića i Nemanju Jovića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata