DRAGOVIĆ ISPISAO ISTORIJU LIGE EVROPE: Zvezdin stub odbrane je uradio nešto što niko nikada nije

Novosti online

09. 09. 2022. u 15:06

FUDBALER Crvene zvezde i austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović postao je rekorder po broju nastupa u Ligi Evrope, saopštio je danas beogradski klub.

ДРАГОВИЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Звездин стуб одбране је урадио нешто што нико никада није

FOTO: M. Vukadinović

Dragoviću je sinoćnja utakmica prvog kola grupe H Lige Evrope između Crvene zvezde i Monaka (0:1) bila 62. meč u Ligi Evrope. On je tako prestigao fudbalera Galatasaraja Drisa Mertensa, koji je u drugom po rangu evropskom takmičenju odigrao 61. utakmicu.

Austrijski fudbaler se izdvojio na prvom mestu po broju nastupa od sezone 2009/2010. kada je Kup UEFA postao Liga Evrope.

On je u Ligi Evrope igrao za ukupno pet klubova u devet sezona. Pre Crvene zvezde nastupao je u dresu Austrije iz Beča, Bazela, Dinamo Kijeva i Leverkuzena. Za "crveno-bele" je u grupnoj i eliminacionoj fazi LE odigrao osam utakmica i postigao je dva gola.

Dragović (32) je odigrao 15 mečeva u kvalifikacijama za LE, dok je u eliminacionoj rundi i grupnoj fazi Lige šampiona nastupio na ukupno 36 utakmica za nekoliko klubova.

On je u Crvenu zvezdu stigao prošle godine iz Leverkuzena.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima