HRVATI IGRALI SA SRBIJOM U MISLIMA: Sve su priznali posle skandaloznog završetka meča s Ukrajinom na Evrobasketu

Novosti online

08. 09. 2022. u 18:12

POSLEDNjE kolo grupe C na Evrobasketu donelo je odgovor na pitanje ko će verovatno biti protivnik Srbije u osmini finala, a kako su Hrvati odigrali taj ključni duel, protiv Ukrajine, dovelo je i do otvorenih pitanja hrvatskih medija - koliko su "kockasti" mislili na "orlove" dok su igrali meč petog kola grupne faze.

ХРВАТИ ИГРАЛИ СА СРБИЈОМ У МИСЛИМА: Све су признали после скандалозног завршетка меча с Украјином на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, postoje veliki izgledi da će Srbija igrati protiv Italije u osmini finala nakon što je Hrvatska pobedila Ukrajinu 90:85

A kako je samo Hrvatska pobedila...

"Kockasti" su bili svesni da im pobeda od osam poena prednosti nikako ne odgovara, jer bi ih to, po svoj prilici, vodilo na "orlove" već na startu nokaut fazle Evrobasketa, pa su krenuli da namerno promašuju.

O tome su vam "Novosti" već pisale, uz jedan zanimljiv snimak hrvatskog izvođenja slobodnih bacanja, ali interesantno je bilo i posle pomenute utakmice.

Upitan o tome da li je hrvatskoj ekipi Srbija bila u mislima tokom meča sa Ukrajinom, reprezentativac naših komšija, Ivan Ramljak, nije skrivao istinu:

Ivan Ramljak i Ivica Zubac na utakmici Hrvatska - Ukrajina na Evrobasketu 2022 / FOTO: FIBA.Basketball

- Naravno da smo pričali o tome. Ipak, o tome šta nas čeka u osmini finala možemo da govorimo tek kada se završe sve utakmice i saznamo ime protivnika, zar ne? - pravio se posle iskrenog početka malo "nevešt" Ramljak, iako su i vrapci na grani znali na koga najverovatnije Hrvatska "ide" ako bude četvrta.

Laknulo je posle ovakve pobede i selektoru Hrvata, Damiru Mulaomeroviću, ali je on izbegao da priča o eventualnom meču sa Srbijom.

Pohvalivši ekipu na velikom trudu (pa i Bojana Bogdanovića, zbog dve važne trojke; mada je "propustio" da komentariše pomenuta slobodna bacanja), rekao je i da nije bilo lako spremati reprezentaciju Hrvatske posle silnih neuspeha u minulim godinama.

- Nije bilo lako, morali smo igrače da uverimo da mogu (da ostvare uspehe). Morali su da podignu glavu, da se na pravi način pripreme za ovaj šampionat Evrope. Uspeli smo u tome, momci rade veoma naporno. Jeste teško kada ste mesec dana zajedno, ali oni su potpuno fokusirani na posao. Za sada smo zadovoljni, marljivo se trenira, ali tek sada sve počinje. Kreće ono pravo - istakao je Mulaomerović.

Ono "pravo" zaista kreće, a Hrvati su se načinom na koji su pobedili Ukrajinu pobrinuli da taj "novi početak" ipak prođe bez (preranog) košarkaškog sudara sa Srbijom.

Podsetimo, meč za prvo mesto u grupi D između Srbije i Poljske možete pratiti uživo na portalu Novosti

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna