SRNIĆEVA TRAGEDIJA: Crvena zvezda nadigrala Monako, ali je zbog jedne greške doživela poraz

Z. Ćorović

08. 09. 2022. u 23:52

BAŠ se ne da crveno-belima ove sezone na međunarodnoj sceni. Pokazali su i u tepkim trenucima da imaju kvalitetnog evropskog baruta u sebi, samo što su pucali u prazno i na kraju nezasluženo izgubili na premijeri u LE. Jedna greška i neopreznost Slavoljuba Srnića, njegov skrivljen penal u 72. minutu, bili su dovoljni da Monako pobedi Crvenu zvezdu u Beogradu – 1:0 (0:0).

СРНИЋЕВА ТРАГЕДИЈА: Црвена звезда надиграла Монако, али је због једне грешке доживела пораз

FOTO: FK Crvena zvezda

Srnić je opet ispao tragičar (penale je skrivio i protiv Rendžersa i Makabija),  a tragičan je bio i nemački sudija Osmers, jer posle toga nije svirao najtrožu kaznu i za srpski tim, kada je srušen Ben.

Besni navijači su kandirali „UEFA mafija“ u čudu što VAR nije intervenisao.  Iako je Zvezda bila bolja, ostalo je 0:1, pa će popravni biti za nedelju dana, protiv Trabzona u Turskoj.

U prvih petnaest minuta, crveno-beli su srčano krenuli, nošeni gromoglasnom podrškom sa svih strana. Zatečeni  Francuzi su se malo stisli i šteta je što taj početni polet nije nagrađen pogotkom. A mogao je. U devetom minutu Rodić je protutnjao po levoj strani i odlično centrirao i sve bi bilo idealno da je Pešić pogodio kako je trebalo. Slabo je zahvatio loptu glavom i odlična šansa je otišla u nepovrat. Posle toga su gosti uspeli da se konsoliduju i da povežu redove i zaprete.

Međutim, da Kanga po ko zna koji put nije pogrešio tamo gde ne sme, „kneževi“  u prvom poluvremenu ne bi napravili pravu šansu. Gabonac je non stop bio pod pritiskom, znali su rivali ko je najviše sklon kiksu.  Presekli su mu pas i za tili čas se Kamara stvorio sam ispred Borjana. Srećom, nije pogodio, šutirao je pored stative. Mnogo više za vođstvom žalili su Beograđani, u 44. minutu Bukari je kao strela izleto na golmana Monaka Nibela, koji je nekako uspeo da  odbrani zicer.

Novi Zvezdin trener Milošu Milojeviću zaslužuje čestitke za postavku i taktiku. Brzi i snažni igrači Monaka nisu mogli da rašire krila jer su bii dobro pokriveni. Veliku ulogu imao je Saku Sanogu kao britki zadnji vezni, delovao je ispred štoperske trojke Milunović, Eraković u zadnjoj liniji. Srnić je bio desno, kao ispomoć Bukariju, hitrim i najopasnijim igračem ove sezone, kao i ovoga puta. Katai je opet bio nedeorečen, dok je Pešić u napadu bio odsečen.  

Slavoljub Srnić na meču Crvena zvezda - Monako / FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda je gubila dah u drugim poluvremenima sa  Makabijem, ali sa Monakom nije bilo takvih padova. Naprotiv, crveno-beli su dodali gas i u prvh dvadeset minuta nastavka sabili su Francuze na njihovu polovinu. Sve je bilo dobro, samo što je protivnički gol bio začaran  Kangain projektil  u 56. zaustavila je prečka, Katai posle toga  glavom ne pogađa iz dobre pozicije. I onda hladan tuš, Srnić nepotrebno gazi i ruši Golovina, nemački arbitar je jedva dočekao da pokaže na belu tačku. Embolo pogađa, Srnić pada u očaj, plače. Navijali su nemilosrdni, zvižducima ga ispraćaju, kao nešto kasnije i svog Magika Kataija.

Pred sam kraj i Milunović promašuje iz dobre pozicije, nema ni remija. Šteta, Francuzi su bili nadigrani i nadjačani, a Beograd napuštaju kao pobednici.

ZVEZDA SE VOLI I U NESREĆI

NE MORA  Marakana da bude krcata kako bi atmosfera bila – top. Oko 35.000 navijača napravilo je sjajan štimung na  ovogodišnjoj premijeri u Ligi Evrope. Najvernija severna tribina je bila skoro puna i ona je, kao to je to red i običaj, dirigovala ostalima dobro poznat reperoar. Pred sam početak meča zasijala je bakljada, raširili su se barjaci iznad velikog transparenta na severu „Boj se bije, zastava se vije“.

Na poluvremenu, „delije“ su rašili veliku parolu, i njom poručili da se na stadion ne dolazi samo kada klubu cvetaju ruže već da je još važnije biti tu kada je teško i kada ne ide:

„U sreći se ne treba gorditi, kao ni u nesreći očajavati i uvet treba voleti Crvenu zvezdu. Svi na stadion.“  

  

Poruka "delija" / FOTO: FK Crvena zvezda

C. ZVEZDA – MONAKO 0:1 (0:0)

STRELAC: Embolo u 73. iz jedanaesterca.  Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 40.226. Sudija: Harm Osmers (Nemačka) 5.

C. ZVEZDA: Borjan 7 – Eraković 7, Milunović 7,5, Dragović 7 – Srnić 5 (od 77. Nikolić -), Rodić 6,5, Sanogo 7 (od 88. Mitrović -), Kanga 6,5 – Katai 5,5, Bukari 7, Pešić 5 (od 54. Ben 6).

MONAKO: Nibel 7- Disasi 7, Marijapan 7, Badijašil 7 – Vanderson 7, Kamara 7, Fofana 6,5 (od 57. Lukas 6), Kajo Enrike 6 – Minamino 6 (od 57. Diata 6) Golovin 7 (od 83. Jakobs -) - Ben Jeder 6 (od 66. Embolo 7).

IGRAČ UTAKMICE: Aleksander Nibel (Monako)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!