NAPAD NA HUMSKU: Zvezda šest i po godina bez pobede na stadionu Partizana

Z. ĆOROVIĆ

31. 08. 2022. u 09:45

KOMŠIJE, dolazimo da prekinemo post od šest i po godina. Dugo Crvena zvezda nije pobedila Partizan na njegovom stadionu i zato sada novi trener crveno-belih Miloš Milojević ima priliku da u svom prvom velikom meču naprečac "kupi" navijače, uradi nešto što njegov prethodnik nije uspeo.

НАПАД НА ХУМСКУ: Звезда шест и по година без победе на стадиону Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Dejan Stanković je bio poznat po tome što je kidisao s klupe kao lav i baš protiv crno-belih pravio razliku, osvojio poslednje dve "duple krune". Milojević deluje kao mirniji tip, ali i on poručuje da bi ovo Zvezdino vreme trebalo potvrditi i pobedom u Humskoj.

- Derbi je uvek poslastica. Očekujem utakmicu s dosta žara, borbe i intenziteta. Crno-beli imaju naše poštovanje u pripremi, ali kad meč krene mormao da pokažemo kako smo ekipa koja hoće da kontroliše situaciju, bude direktna, napadne gol i ostvari povoljan rezultat. Može da bude problema ako ne prihvatimo fajt domaćina. Mentalno moramo da prihvatmo da tako mora, a fudbal ćemo igrati - poručuje Milojević.

Stigao je Miloš pre pet dana, ali ima dvogodišnje iskustvo kao Stankovićev pomoćnik.

- Bio sam prisutan na par utakmica u drugoj ulozi, nije lako igrati tamo, dobro se osećaju u svojoj kući, kao i mi u našoj. Bitno je da neutrališemo njihove kvalitete koje imaju. Dobri su u tranziciji i na prekidu. Znam Gordanov karakter i opredeljenje, ali mislim da je važnije koliko smo mi spremni da uđemo u borbu. Ako tu sve bude bilo kako treba, siguran sam da imamo kvalitet da u fudbalskom duelu budemo dominantniji. Tih šest i po godina bez pobede u Humskoj nam ne prija. Želeo bih da nam taj podatak bude dodatna motivacija, da izađemo kao pobednici, da momci shvate da moramo i tamo da igramo našu igru.

Imaće Milojević na raspolaganju sve adute.

- Dobio sam izveštaj lekara da su svi dobro i spremni. Što se tiče psihološke spremnosti, timski duh nas je podigao u drugom delu meča s Javorom. Rasla je ekipa, osetio se pozitivan duh s klupe, na tom planu se vraćamo posle šoka zbog eliminacije od Makabija. Ekipa je dobro radila i kod prethodnog stručnog štaba, to nije problem, iako ja uvek mislim da može bolje. Takav sam čovek.

Zvezda ulazi u derbi s plus sedam bodova, opštim mišljenjem da ima jaču ekipu. Na novajliji Milojeviću ostaje da to i potvrdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)