U ČAST LEGENDE: Mirko Vučurević dobio memorijalni turnir (FOTO)

B.G.

08. 08. 2022. u 11:28

TVORAC fudbalskog čuda iz Banatskog Dvora, sa početka ovog veka, legendarni predsednik Mirko Vučurević, sa svojim saradnikom Bucom Kravarušićem, dobio je svoj fudbalski memorijal.

У ЧАСТ ЛЕГЕНДЕ: Мирко Вучуревић добио меморијални турнир (ФОТО)

FOTO: FK Budućnost

U organizaciji Fudbalskog kluba Budućnost iz Banatskog Dvora, koja se u prvoj deceniji 21. veka, od malog seoskog kluba, vinula do orbite i igrala prvenstvene utakmice sa Crvenom zvezdom, Partizanom i čak osetila slast evropskog fudbala, učešćem u Kupu UEF-a, na stadionu koji nosi ime Mirko Vučurević, odigran je prvi Memorijal Mirko i Buco, u čast dvojce vizionara i vrednih fudbalskih pregalaca.

FOTO: FK Budućnost



Na turniru mlađih kategorija,  učestvovalo je osam ekipa, na kraju najbolji su bili klinci iz susednog Banatskog Karađorđeva, njima uz rame bili su fudbaleri zrenjaninskog Proletera, a treće mesto pripalo je ekipi Borca iz Aleksandrova.

Pehare i medalje, najtalentovanijim fudvalerima uručili su Smiljka Jakšić, sekretar Sportskog saveza i predstavnik domaćina i uspešnog organizatora prvog Memorijala, Milorad Milaković.

- Pokojni Mirko Vučurević i Buco Kravarušić, zadužili su brojne generacije koje dolaze i zbog toga, trudućemo se da naredni Memorijal bude još bolji i sadržajniji - poručio je Milorad Milaković, uz zahvalnost ekipama koje su učestvovale.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba