"NA SVAKOM MEČU - NEKI PENAL PROTIV NAS!" Sivić pecnuo "večite" pred evropski nastup Radničkog u Nišu, ali i otkrio "motiv do neba"

Александар Илић
Aleksandar Ilić

27. 07. 2022. u 19:36

FUDBALERI Radničkog u četvrtak od 19 časova dočekuju Gziru junajted, u revanšu drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija. Prvi meč na Malti završen je rezultatom 2:2, pravilo gola u gostima više ne važi, pa će se na Čairu sve rešiti i bukvalno će se krenuti od nule. Šef stručnog štaba Nišlija Tomislav Sivić je optimista pred ovaj duel, uz određenu dozu opreza.

НА СВАКОМ МЕЧУ - НЕКИ ПЕНАЛ ПРОТИВ НАС! Сивић пецнуо вечите пред европски наступ Радничког у Нишу, али и открио мотив до неба

Foto: A. Ilić

- Imamo jednu obavezu prema gradu Nišu, tradiciji Radničkog i srpskom fudbalu, da prođemo ovo kolo. Protivnik je ozbiljan, ali ne sme da se dovede u pitanje da li smo bolji. Treba to pokazati na terenu. Jedina opcija je pobeda - poručio je Sivić.

Potom je istakao je da ekipa nije vežbala penale jer očekuje da će proći dalje i bez toga: 

- Ne. Nismo opšte vežbali penale. Želimo da rešimo ovo što je moguće pre - naglasio je Sivić.

Nedeljama unazad Sivić apostrofira probleme u defanzivi.

- Činjenica je da tražimo pojačanja u odbrani. U potrazi smo za dvojicom štopera. Levi bek Stojanović je stigao juče. U fazi smo rešavanja problema. Mlađović sigurno neće igrati. A što se golmana tiče, ja moram da se priviknem na novonastalu situaciju da se na svakoj utakmici svira po neki penal protiv nas, pa da stavim golmana koji bolje brani penale. Dujmović je prošle sezone to dobro radio, pa će on braniti, da proba da odbrani penal, ako ga bude - istakao je Sivić.

Šef stručnog štaba Nišlija je otkrio imena devetorice startera, kao i način na koji će njegov tima pokušati da dođe do pobede.

-Ja nemam nikad taj problem, mada znam da to nije vrlina, posebno u našem poslu. Iskrenost, koga još to interesuje? Ja sam ove nedelje probao neke varijante, sutra nam treba igrač na postavljenu odbranu koji može jedan na jedan da razbije taj bunker. Juče smo probali nešto, nisam bio zadovoljan. Imamo i drugu varijantu, moram da preuzmem maksimalnu odgovornmost, za prolaz u sledeće kolo moram da pronađem tim. Biće promena, neke su uslovljene zdarvstvenom situacijom, baš zato i ne mogu da izdiktiram ceo tim. Neki su roviti, čekam da vidim kako će izgurati poslednji trening. Braniće Dujmović, u poslednjoj liniji igraće Aksentijević, Tolordava, Jovičić i Maka Gaku, ispred njih Pejović. U navalnoj trojci, Petrov će igrati levo, Jovanović desno, a Štulić u špicu. Za preostala dva mesta u veznom redu imamo četiri kandidata - jasan je Sivić.

Trener Radničkog Tomislav Sivić pred revanš sa Gzirom / Foto: A. Ilić

Informacija da će selektor Srbije Dragan Stojković pratiti utakmicu sa tribina "Čaira" je oduševila Sivića.

- Sjajan gest našeg selektora. Zahvalan sam mu, u pravom trenutku je stigla podrška, to je motiv do neba - istakao je trener Radničkog.

Na kraju je trener Nišlija govorio i o olako primljenim golovima u prethodnim mečevima.

- Niko nam nije kriv. Imamo pobedu i ne znamo šta nam se dešava. Sami smo krivi jer smo do poklonjenog gola imali 70 - 30 posed, i onda dođe momenat kada se sve preokrene. Bez obzira na sve, ne može da dođe u pitanje prolazak dalje protiv Gzire, snosim najveću odgovornost. Ako ne možeš da prođeš Maltu, idi kući - završio je je Sivić.

Pobednik ovog duela će se u trećem kolu kvalifikacija sastati sa austrijskim Volfsbergerom.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE VREME DA SE SRUŠI TRADICIJA? Evo kakav je rezultat bio u poslednja dva duela večitih u plej-ofu Superlige