FUDBALER REALA (NE)ZASLUŽENO NAJPLAĆENIJI: Obelodanjeno koliko ko zarađuje, Gudelj predvodi Srbe

Novosti online

26. 07. 2022. u 12:47

FUDBALER Reala, Belgijanac Eden Azar najplaćeniji je igrač u španskoj La ligi sa godišnjim bruto prihodima od 31,25 miliona evra, objavio je sajt "Kapologi".

ФУДБАЛЕР РЕАЛА (НЕ)ЗАСЛУЖЕНО НАЈПЛАЋЕНИЈИ: Обелодањено колико ко зарађује, Гудељ предводи Србе

Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Azar  je u Real došao pre tri godine iz Čelsije, a za madridski klub odigrao je 66 utakmica i postigao samo šest golova, jer je u prethodnom periodu imao velikih problema sa povredama.

Belgijanac nedeljno u Realu zarađuje 600.962 evra. Među 10 najplaćenijih fudbalera u La ligi se nalazi čak šest igrača madridskog Reala.

Na drugom mestu na listi zarada je još jedan igrač Reala Francuz Karim Benzema, koji godišnje u madridskom klubu prihoduje 24 miliona evra.

Austrijski reprezentativac David Alaba je treći i u Realu ima godišnji prihod od 22,5 miliona evra. Potom sledi fudbaler Barselone Serhio Buskets sa godišnjom zaradom od 22 miliona evra.

Najplaćeniji srpski fudbaler u La ligi je igrač Sevilje Nemanja Gudelj, koji u španskom klubu godišnje zarađuje 2,64 miliona evra. Nemanja Maksimović u Hetafeu zarađuje 2,08 miliona evra po sezoni, dok novi golman Sevilje Marko Dmitrović ima godišnju platu od 950.000 evra.


BONUS VIDEO: "Petarda" na Marakani
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna