RATOVAO I NA KIM PROTIV SRBA: Poginuo poljski MMA borac u ratu u Ukrajini

Novosti online

26. 07. 2022. u 09:20

POLjSKA MMA federacija saopštila je da je u Ukrajini ubijen njihov borac Tomaš Valentek, koji se borio kao strani plaćenik u ratu sa Rusijom.

РАТОВАО И НА КИМ ПРОТИВ СРБА: Погинуо пољски ММА борац у рату у Украјини

Foto Tanjug/AP

Valentek je bio amaterski borac, osvojio je turnir u poljskom gradu Gljivice 2021, ali odnedavno se borio na ratištu kao deo "Međunarodne ukrajinske odbrambene legije", zvanične organizacija stranih boraca.


- S velikom tugom saznali smo za Tomkovu smrt, koji se kao poljski dobrovoljac borio u Međunarodnoj ukrajinskoj odbrambenoj legiji i tamo poginuo - objavila je poljska MMA federacija u poruci na društvenim mrežama.
 


Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je 27. februara uputio poziv stranim dobrovoljcima da se pridruže ratu.

- Svako ko želi da se pridruži odbrani bezbednosti u Evropi i svetu može doći i stati rame uz rame sa Ukrajincima protiv imperatora 21. veka - rekao je tada Zelenski.

Valentek je bio jedan od oko 20.000 stranih vojnika iz 52 različite zemlje koji se bore u ovom korpusu, prema izvorima iz Kijeva. Sa druge strane, Moskva ipak tvrdi drugačije, prema njihovim izvorima broj stranih vojnika u Ukrajini je oko tri hiljade.

U biografiji na njegovom Instagram nalogu navedeno je da se borio u Avganistanu, ali i na takozvanom Kosovu protiv Srba, prenosi "Kosovo onjaln".

BONUS VIDEO: Uništena dva američka sistema HIMARS
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)