KATALONIJA NA NOGAMA: Velika zvezda reprezentacije Brazila stiže na "Kamp nou" (VIDEO)

Novosti online

13. 07. 2022. u 18:28

REMONT slavnog španskog tima može da počne, a najveća akvizicija pred sezonu velikih izazova za Katalonce već je na putu ka "Kamp nou".

КАТАЛОНИЈА НА НОГАМА: Велика звезда репрезентације Бразила стиже на Камп ноу (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Naime, Barselona i fudbalski klub Lids junajted postigli su načelni dogovor o transferu Rafinje, ovu vest potvrdio je i španski gigant na svojoj zvaničnoj internet stranici

Reprezentativac Brazila je bio spreman da pređe u redove Čelsija, pre nego što se katalonski klub uključio u poteru i on će sada zvanično postati novi igrač "Blaugrane", čim prođe lekarske pregled.

Trener Lidsa, Džesi Marš je ranije rekao da se nada da će njegov fudbaler postići ovaj dogovor, jer zna da mu je san da igra za Barselonu, a sada se taj san i ostvario.

Rođen 14. decembra 1996. Rafael Dijas Beloli, poznatiji kao "Rafinja", je krilo koje karakteriše sjajan dribling i igra jedan na jedan. Poznat je po razornom dalekometnom udarcu, sjajnoj agilnosti, brzini, radnoj etici, mnogi ga smatraju igračem bez ikakve vidljive mane.

Slavni tim dobiće njegovim potpisom širok dijapazon atributa koji će unaprediti njihovu igru. Rafinja je majstor prekida takođe, a i defanzivne karakteristike su njegova jača strana.

Prvi klub u Evropi bila mu je portugalska ekipa Vitorija Gimaraeš odakle je prešao u Sporting za 6,5 miliona evra. Nakon što je ostavio dubok trag na Iberijskom polustrvu, francuski klub Rems izdvojio je 21 milion za njegov potpis.

Uspešno igranje u Ligi 1 privuklo je pažnju trenera Lids junajteda Marsela Bielse i Rafinja je potom prešao u Premijer ligu.

U prvoj sezoni pod vođstvom argentinskog trenera reprezentativac "karioka" je upisao 30 utakmica, postigao šest golova i pružio devet asistencija.

Sledeće sezone, u borbi kultnog engleskog tima za opstanak, Brazilac je 11 puta tresao mrežu i podelio tri asistencije, kako bi pomogao klubu iz Jorkšira da izbegne ispadanje.

Misiju je ispunio, postao je heroj "Eland rouda", a sada mirne glave može da napravi veliki korak u karijeri i pođe putem velelepnog "Kamp Noua". 

 

BONUS VIDEO: Stolica izneo prve utiske nakon pobede Partizana

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!