PROSINEČKI ŽESTOKO ODGOVORIO OLIMPIJI: "S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio!"

O. M.

02. 07. 2022. u 15:48

ODGOVOR Roberta Prosinečkog na žestoke optužbe čelnika Olimpije nije se dugo čekao.

ПРОСИНЕЧКИ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ОЛИМПИЈИ: С већим лажовима и преварантима никад нисам радио!

Foto: Nebojsa Parausic

Legendarni jugoslovenski i hrvatski reprezentativac otišao je sa klupe Olimpije nakon samo tri meseca, a  pored njega otkaz je dobio i sportski direktor Mladen Rudonja. 

- Mogli su da kažu da ne znam posao, ali da nisam bio pošten - nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hičkok ne bi bio u stanju da napravi - počeo je Prosinečki, pa nastavio:

- Predsednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopšte nisu svesni šta se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i finansije. Predsednik kluba je doneo papir svima nama da ga potpišemo da mu bude lakše da makne direktora Igora Barišića. Mi smo hteli da potpišemo, ali smo onda na dnu tog papira videli da, ako on da otkaz Barišiću, da i svi mi dobijamo otkaz. Mogao je da dođe i samo da mi kaže da nisam taj i da moram da idem i nema problema - dodao je Robi.

Legendarni Žuti je sve vreme u klubu imao podršku navijača, a oni su došli da ga podrže i na završnoj konferenciji.

- Ovo je moj klub, imam prelepe uspomene iz Olimpije i došao sam samo da pomognem ovom klubu. Nisam dolazio ja njemu, nego je on dolazio meni i molio me da dođem. OK, nisu se neke stvari poklopile i dobro. Mene novac uopšte nije zanimao, nego sam želeo da ovom klubu bude bolje - zaključio je Prosinečki, koji je u sezoni 2002/03 odigrao 23 utakmice za Olimpiju i osvojio slovenački kup te godine sa "zmajčekima".

Podsetimo, predsednik kluba iz Ljubljane Adam Delius oglasio se ranije da objasni razloge raskida saradnje.

- Robert Prosinečki je za 13.00 časova zakazao konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti o dešavanjima tokom proteklih nekoliko nedelja. Međutim, pre toga Olimpija želi da iznese svoju stranu priče.

Robert Prosinečki je bio igrač top klase ali danas živi život kakav je imao i ranije. Ne želi da bude uzor igračima i poštuje klupsku filozofiju i vrednosti.

Nakon što je klub obelodanio njegov odlazak, pojavilo se, iz sata u sat, mnogo spekulacija i komentara.

Ono što niko ne zna jeste da je trenerski tim igrao karte (skoro svaki dan) do četiri ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga. Takođe, Prosinečki je kao trener neodgovorno odgađao ili čak otkazivao treninge. Tako je otkazao trening dva dana pre kraja priprema bez konsultacija sa predsednikom ili direktorom kluba.

Iz naše perspektive, sve ove činjenice bile su dovoljne da se raziđemo sa trenerom koji ovako radi u jednom prvoligašu. Međutim, želimo da ostavimo prošlost iza sebe i da gledamo u budućnost.

Danas, drugog jula, predsednik kluba Adam Delius dogovorio je saradnju sa novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Evropi i koji je orijentisan na dobre stvari. Klub će u ponedeljak ujutru predstaviti javnosti novog trenera i njegov tim - objavili su Ljubljančani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)