"FUDBAL ME NE ZANIMA, A SPORT JE NEBITAN": Ispovest bivšeg reprezentativca Srbije koja je šokirala Nemce

Novosti online

10. 06. 2022. u 10:13

GODINU dana ga ne gledamo na terenu, ali izgleda da je Neven Subotić sada rešio da stavi tačku na svoju igračku karijeru.

ФУДБАЛ МЕ НЕ ЗАНИМА, А СПОРТ ЈЕ НЕБИТАН: Исповест бившег репрезентативца Србије која је шокирала Немце

AP Photo/Frank Augstein

Subotić je poslednju utakmicu odigrao pre nešto više od godinu dana, tačnije krajem maja 2021. godine, u dresu austrijskog Ataha i od tada ga više nismo gledali.

Sada je poručio da je vreme da se penzioniše.

– Samo još nisam stigao da ozvaničim sve to – rekao je Subotić u razgovoru za “Augzburger algemajne”.

Subotić je najbolje dane karijere proveo u dresu Dortmunda, gde je igrao od 2008. do 2018. godine, međutim, može se reći da je po njega krenulo sve po zlu nakon finala Lige šampiona 2012/13. Tada su “milioneri” izgubili golom Arjena Robena u nadoknadi vremena, a od tada su Subotića mučile povrede i nije mogao da se vrati u staru formu kada je sa Matsom Humelsom činio jedan od najboljih štoperskih parova Evrope.

Shodno tome, naravno da se nije u potpunosti oprostio od fudbala.

– Pratim fudbal s vremena na vreme. Ali ja ne gledam celu utakmicu, samo najvažnije momente, želim da vidim golove. Mene fudbal sam po sebi ne zanima, ali mi je drago zbog bivših saigrača – rekao je Subotić.

A tako je i u njegovoj porodici.

– Znam da ljudi lude zbog sporta. Moj otac je najbolji primer, jer on samo gleda ili se bavi sportom. Kad ga pozovem, on gleda i tenis ili drugu italijansku ligu, a mene to nervira jer je mnogo toga tako nebitno – kaže srpski fudbaler.

Igrao je još za Majnc, Keln, Sent-Etjen, Union Berlin, Denizlispor i Altah, dok je u dresu Srbije odigrao 36 mečeva i postigao dva gola, odigravši i bitnu ulogu u kvalifikacijama za SP 2010. u Južnoj Africi.

– Da, imao sam sjajnu karijeru. Nekim timovima bih još mogao da dam nešto, ali i za to je potrebno vreme. Ja to nemam. Ne mogu da igram fudbal i vodim fondaciju kada imam 40 godina. Volim da se obrazujem. Želim da izgradim nešto što će vredeti više u budućnosti od nečega što svake godine postaje sve manje važno. Poslednje godine su mi bile frustrirajuće, posebno zbog mog zdravlja – rekao je Subotić.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata