LIGA NACIJA: Menja li se fudbalska mapa Evrope? Gruzija devet bodova iz tri utakmice, Gibraltar osvaja bod protiv Bugarske...

O. M.

09. 06. 2022. u 23:22

POBEDA Srbije na gostovanju u Švedskoj, odnosno remi Norveške i Slovenije najvažniji su rezultati u Ligi nacija ove večeri, bar ako se pitaljju ljubitelji fudbala u našoj zemlji, ali bilo je širom Starog kontinenta još zanimljivih utakmica i rezultata.

ЛИГА НАЦИЈА: Мења ли се фудбалска мапа Европе? Грузија девет бодова из три утакмице, Гибралтар осваја бод против Бугарске...

FOTO: EPA

U elitnoj A Ligi nacija odigrani su mečevi grupe 2 a očekivasne pobede ostvarile su pirinejske komšije. Španija je golom Sarabije slavila na gostovanju Švajcarskoj, a Portugalija je sa 2:0 savladala (strelci Kanselo i Guedeš).

Portugalci vode na tabeli sa sedam bodova, dva više od Španaca koji su kiksnuli u Pragu pre četiri dana.

Novo iznenađenje priredila je Gruzija koja je ubedljivo slavila na gostovanju u Skoplju - 3:0. Gruzini tako posle prvog kruga takmičenja imaju maksimalnih devet bodova, što niko nije očekivao u grupi sa Bugarskom i Makedonijom. Još veće iznenađenje u istoj grupi priredili su fudbaleri Gibraltara koji su osvojili bod protiv Bugarske! Ovo je bila tek 15. utakmica u kojoj je selekcija sa ulaznih vrata Evrope ostala neporažena.

Grčka je u "bratskom" susretu lako izašla na kraj sa Kiprom (3:0), dok je selekcija takozvanog kosova sa 3:2 savladala Severnu Irsku. Ovaj rezultat izazvao je šok među ljubiteljima fudbala na Ostrvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)