ERNST HAPEL SE OKREĆE U GROBU: Šta se dešava sa legendarnim bečkim stadionom, na sredini terena je rupa duboka pola metra

O. M.

08. 06. 2022. u 20:22

SLAVNI bečki stadion u Prateru, koji nosi ime po još slavnijem legendarnom treneru Ernstu Hapelu, nalazi se u veoma lošem stanju. Ovog petka trebalo bi da Austrijanci na njemu ugoste svetske šampione Francuze, ali kako sada stvari stoje pitanje je da li će meč moći da se odigra.

ЕРНСТ ХАПЕЛ СЕ ОКРЕЋЕ У ГРОБУ: Шта се дешава са легендарним бечким стадионом, на средини терена је рупа дубока пола метра

FOTO: EPA

Stadion ima problem sa napajanjem električnom energijom, zbog čega je utakmica između Austrije i Danske bila kasnila 90 minuta, ali sada se pojavio novi problem.

U poslednjim minutima susreta u krugu koji označava centar terena pojavila se rupa duboka više od 30 cm. Rupu je otkrio danski napadač Andreas Skov Olsen nakon poslednjeg sučevog zvižduka, a njegova noga je "potonula" skoro do kolena.

- Na sredini terena je rupa, doboka možda i pola metra.Neko je mogao da polomi nogu! - jadao se reprezentativac Skov Olsen posle utakmice.

inače, Danska je pobedila sa 2:1, a vezista Totenhema Pjer Emil Hejbjerg koji je postigao prvi gol za vikinge nije mogao da se načudi dešavanjima na stadionu koji je čak četiri puta bio domaćin finala Lige ili Kupa šampiona, kao i po jednog Kupa pobednika kupova i Kupa UEFA.

- Nije mi jasno šta se događa sa ovim stadionom - rekao je Hejbjerg.

FS Austrije pokušava da reši problem. Teren se ispituje rendgenskim zracima, a stručnjaci pretpostavljaju da bi razlog mogao da bude povišen vodostaj obližnjeg Dunava, odnosno podzemne vode koje podrivaju tle u celom parku Prater.

- Ispitujemo posebnim uređajem sa rendgenskim zracima kako bi se uočile eventualne druge šupljine u tlu - rekla je za A-Ef-Pe portparolka Saveza.

- Analiza mora biti dovršena u sredu naveče - upozorava ona.

Predsednik OFB Bernard Nojhold priznao je u utorak da zasad ne može garantovati da nema druge opasnosti.

Najčudnje u vezi sa nestankom struje je što stadion ima generator koji omogućava da se uključe reflektori, ali to nije funkcionisalo protiv Danske. Na tom meču bilo je oko 18.000 gledalaca a protiv šampiona sveta očekuje se tri puta više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri