SKANDAL NA MEČU MAĐARSKA-ENGLESKA: Rasistički ispad dece na stadionu u Budimpešti (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2022. u 01:10

ŠOKANTNE scene dolaze nam iz komšijske prestonice, Budimpešte. Mađarski navijači još jednom su izviždali engleske igrače, ali ovoga puta, događaj dobija još negativniju konotaciju...

СКАНДАЛ НА МЕЧУ МАЂАРСКА-ЕНГЛЕСКА: Расистички испад деце на стадиону у Будимпешти (ВИДЕО)

FOTO/PRINTSKRIN/TVITER

Fudbaleri "gordog albiona", doputovali su na "Puškaš arenu" na meč Lige nacija, kako bi odigirali meč koji je inicijalno trebalo da se odvije pred praznim tribinama. Sinoćnjem domaćinu, Mađarskoj izrečena je zabrana prisustva gledalaca na tri utakmice.

UEFA je izrekla tu suspenziju kao kaznu za rasističko ponašanje njihovih navijača tokom Eura 2020.

Mađarskoj su potom dodeljene još dve utakmice bez podrške, nakon što je FIFA proglasila njihove navijače odgovornim za rasističko zlostavljanje engleskih zvezda, tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, u septembru prošle godine.

Iako se meč zvanično igrao iza zatvorenih vrata, mađarski fudbalski savez je koristio propis UEFE, koji dozvoljava deci da prisustvuju mečevima, u pratnji odrasle osobe.

Udruženje je saopštilo da se preko 30 hiljada dece prijavilo za ulaznice za subotnji meč, koje su bile besplatne.

Dozvoliti mališanima da prisustvuju utakmici je plemenit gest. Pa su nakon što su se mladi mađarski navijači mogli čuti kako gromoglasno recituju reči himne njihove domovine, mnogi pretpostavili da je dobronameran gest bio ispravan.

A onda usledile su nemile scene...

Engleski reprezentativci zauzeli su svoju uobičajnu pozu na centru igrališta i kleknuli. Ovim gestom tradicionalno igrači sa ostrva skreću pažnju fudbalskoj planeti na problem rasizma u sportu.

U tom trenutku gotovo 30 hiljada klinaca naše susedne zemlje, gromoglasno je izviždalo potez sinoćnjeg rivala reprezentacije koju neizmerno vole, čime su šokirali svet. 

Biće zanimljivo videti odluku UEFE i kakve se kazne spremaju za Mađarski savez, nakon novih rasističkih ispada. Što je još neverovatnije, ovoga puta su to bila deca koja imaju manje od 14. godina. 

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!