NEMAČKA OVO NE PAMTI: Nestvaran kraj Bundeslige, 92. minut izazvao neviđenu erupciju emocija (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2022. u 18:27

POSLEDNjE kolo Bundeslige donelo je izuzetnu dramu u borbi za opstanak, koja je završena na pomalo nestvaran način.

НЕМАЧКА ОВО НЕ ПАМТИ: Нестваран крај Бундеслиге, 92. минут изазвао невиђену ерупцију емоција (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Petnaesto mesto u nemačkom šampionatu u fudbalu znači opstanak u elitnom društvu, njega je zauzimala Herta, ali je posle završne runde nadmetanja, pala je jednu poziciju niže, pa će morati u baraž.


A krivac za to bio je - Štutgart. Tačnije, njegova neverovatna pobeda.


Dok je Herta gubila od Borusije Dortmund, koja je do kraja meča sačuvala prednost od 2:1, šesnaestoplasirani Štutgart je jurio preko potrebnu pobedu nad Kelnom, koja bi ga izjednačila na tabeli s Hertom, ali bi od nje imao bolju gol-razliku.


I, bilo je tu svega i svačega do dramatične završnice - te Kalajdžić promaši penal, pa da gol, te Keln poravna na 1:1 preko Modestea, a onda, sudijska nadoknada vremena.


U njoj - korner s leve strane, čak i golman Štutgarta u suparničkom šesnaestercu, no Japanci su bili ti koji su oduševili stadion prepun domaćih navijača:

Ito je glavom prosledio loptu ka daljoj stativi, a tamo njegov sunarodnik Endo postigao gol za 2:1, opstanak u Bundesligi i neviđenu euforiju koja se, koji trenutak kasnije, prelila na igralište.

I to bukvalno, jer su hiljade pristalica Štutgarta na travnatoj podlozi proslavili što će i dalje igrati u najjačem nemačkom takmičenju u fudbalu. Njihovi ljubimci su šampionat završili sa 33 boda, koliko je imala i Herta, ali uz gol-razliku 41:59, naspram lošije, 37:71, berlinske ekipe.

Šampion Bajern, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen i Lajpcig će ići u Ligu šampiona, Union Berlin i Frajburg u Ligu Evrope, a Keln u Ligu konferencija.

Direktno u "Cvajtu" sele se, ranije otpisani, Arminija i poslednjeplasirani Grojter Firt, dok će Herta morati u pomenuti baraž.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland, najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!