HRVAT UKRAO SLAVU DUŠANU VLAHOVIĆU: Inter je osvajač Kupa Italije, Ivan Perišić srušio Juventus (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2022. u 23:43

FUDBALERI Intera i Juventusa sastali su se u velikom finalu Kupa Italije. Crveni kartoni, nestvarni golovi, borba do posledenjeg atoma snage, prelepe koreografije navijača i kako to obično na "čizmi" biva, kontroverza i prašina koju dižu sudije. Ovaj meč je imao sve što ljubitelji najvažnije sporedne stvari mogu poželeti. Iz super-uzbudljivog sportskog trilera, kao pobednici izašli su "nerazuri", pobedivši "staru damu" sa 4:2.

ХРВАТ УКРАО СЛАВУ ДУШАНУ ВЛАХОВИЋУ: Интер је освајач Купа Италије, Иван Перишић срушио Јувентус (ВИДЕО)

FOTO: AP

Prvi gol u 6. minutu bio je" remek-delo" Nikola Barele, koji je na dodavanje Marcela Brozovića namestio loptu na svoju desnu nogu i "projektilom" sa levog krila probušio mrežu nemoćnog Matije Perina.

Izjednačenje je doneo Aleks Sandro na startu drugog dela igre. Dušan Vlahović je igrao leđima, pokazao odličan balans i snagu, iz okreta uputio udarac koji je blokirala odbrana Intera. Brazilski bek natrčao je na odbitak i iz prve uz dosta sreće poravnao rezultat na 1:1.

Dušan Vlahović je  u 52. minutu dobio sjajnu loptu od Dibale, ostao smiren, napravio fintu i prevario čuvare. Handanoviča je lopta pogodila u glavu, vratila se do srpskog reprezentativca koji je zatim smešta u mrežu. 

Utakmicu u produžetak odveo je Hakan Čalhanoglu, golom sa bele tačke u 80. minuta. I to nakon što je VAR dodelio šansu ekipi iz Milana, za novi život u nacionalnom kupu Italije.

VAR je još jednom bio saveznik "neroazura", ovoga puta u produžecima. Odgovornost je preuzeo Ivan Perišić i snažnom, visokom loptom sa bele tačke matirao golmana Juventusa, baš kao što je to učionio njegov turski saigrač. 

Perišić je doveo Inter nadomak velike pobede izvenrednim udarcem u 102. minutu. Imao je tačno toliko vremena da primi loptu i šutem iz kolena pošalje dirigovanu loptu u sam ugao gola, za erupciju oduševljenja navijača iz Milana koji su doputovali u prestonicu Italije.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja. Videlo se po govoru tela igrača Juventusa da nemaju snage za povratak. Masimilijano Alegri je čak morao da napusti mesto pored aut linije, jer je zbog prigovora dobio crveni karton. 

Dušan Vlahović danas je prekinuo golgeterski post od četiri utakmice i pokazao da je igrač za velike utakmice, šampionskog nerva. Takođe je sa četiri pogotka ukupno, postao najbolji strelac Kupa Italije. 

FOTO: AP

BONUS VIDEO:Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega