NAVIJAČI REALA NISU MOGLI DA VERUJU: Karlo Anćeloti i Luka Jović u epizodi "madridski derbi"

Novosti online

08. 05. 2022. u 21:55 >> 22:59

MOŽDA su u Realu definitivno "dani odbrojani" za Luku Jovića, ali u nedelju mu se desilo nešto neočekivano lepo.

НАВИЈАЧИ РЕАЛА НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Карло Анћелоти и Лука Јовић у епизоди мадридски дерби

Foto: AP

Dobio je šansu da od prvog minuta igra u madridskom derbiju. Nije se proslavio, ali... Bila je to značajna promena, posle tromesečnog "odsustva" u kome ga, samo delimično, jedno vreme nije bilo u ekipi zbog povrede na reprezentativnim obavezama.

Karlo Anćeloti, trener Reala, polako sprema ekipu za najvažniji meč sezone, finale Lige šampiona, a kako je španska titula već obezbeđena, rešio je da prvog (i najčešće na terenu - jedinog) napadača, Karima Benzemu, odmori iako je rival bio niko drugi do gradski rival, Atletiko.

Umesto fantastičnog Francuza, u startnoj postavi se našao Luka Jović.

Ta odluka stratega "kraljevića" obradovala je mnoge navijače Reala, koji su već dugo priželjkivali da Srbin dobije šansu, ali se to nije desilo maltene puna tri meseca, još od utakmice s Viljarealom, 16. februara, kada je odigrao svega 16 minuta.

- Dobro je videti da Anćeloti konačno od starta meča daje šansu rezervistima. Voleo bih da vidim kako Jović igra, napisao je na Tviteru jedan od navijača Reala, a sličnih poruka je još bilo uoči početka utakmice.

Madridski derbi se, međutim, nije odvijao ni kako je srpski golgeter priželjkivao, ni navijači "kraljevića".

Jedini pogodak viđene je u prvom poluvremenu, kada je Atletika do "minimalca" od 1:0 stigao golom koji je Karasko u 40. minutu postigao iz penala.

Jović je imao sjajnu priliku u sudijskoj nadoknadi uvodnog dela meča, no golman Oblak mu je odbranio taj pokušaj u situaciji 1 na 1.

Luka Jović na meču Atletiko Madrid - Real, posle gola Karaska za domaćine / FOTO: Tanjug/AP

Anćeloti je srpskog reprezentativca zamenio u 61. minutu, kada je umesto njega ušao Valvrede, a umesto Kazemira Vinišijus Žunior, ne bi li Real probao da nadoknadi zaostatak.

Međutim, u nastavku meča, Atletiko je bio opasniji, stvarao izuzetne prilike za uvećanje vođstva, pogađao i stativu, pa se pomenute izmene Realovog trenera, kao i one kada su ušli Modrić i Mendi, nisu isplatile.

Real Madrid je ostao ubedljivo prvi na tabeli Primere, sa 81 bodom, što je za 12 više od drugoplasirane Barselone, tri kola pre kraja. Atletiko se probio na četvrtu poziciju, poslednju koja vodi u Ligu šampiona - "jorgandžije", uz meč manje od petoplasiranog Betisa, imaju 61 bod, a pomenuti klub iz Sevilje 58.

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest