"OVO JE NOVA ISTORIJA FUDBALA!" Dragan Stojković Piksi za "Novosti" o meču Real - Mančester siti, planovima reprezentacije...

N. Iljukić

07. 05. 2022. u 10:00

MALO je klubova u Evropi koji imaju moć da i u trenucima kada su nadigrani, pronađu put do pobede! Ovom rečenicom je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi počeo priču za "Novosti", prenoseći nam utiske sa revanš meča polufinala Lige šampiona, koji je posmatrao sa Predragom Mijatovićem.

ОВО ЈЕ НОВА ИСТОРИЈА ФУДБАЛА! Драган Стојковић Пикси за Новости о мечу Реал - Манчестер сити, плановима репрезентације...

Foto: AP

U toj utakmici, u ludoj noći na stadionu "Santjago Bernabeu" Mančester siti je na početku 90. minuta imao sve, odnosno plasman u finale, ali je samo 90 sekundi kasnije, najtrofejniji evropski klub imao produžetke u džepu. U njima i kartu za Pariz u sefu!

Selektor Stojković je imao počasno mesto u loži "Bernabeua" i iz nje je najbolje video spektakl na terenu.


- Ovih 120 minuta polufinala Lige šampiona, koje su odigrali Real Madrid i Mančester siti, bez ikakve dileme, ulaze u istoriju fudbala. Malo je takvih mečeva u kojima se za tako kratko vreme situacija na terenu okreće u korist ili protiv nekog tako dobrog tima. A u ovom polufinalu su bila dva vrhunska tima, koje vode dva vrhunska trenera - kaže Stojković.


Ipak, selektora Srbije, koji je još u čuvenom "tromeču" Kupa šampiona 1988. godine, koji su igrali Zvezda i Milan, vodio bitke na terenu sa "don Karlom" Ančelotijem, mnogo više je impresionirala količina sportske sreće koja je na putu do finala u Parizu pratila Real.


- Treći put, u veoma kratkom vremenskom razmaku, Real je uspeo da na čak tri utakmice postane pobednik, kada se skoro svima učinilo da su na kolenima. Skoro identičan scenario ih je pratio u ukupno šest mečeva, u duelima sa Pari sen Žermenom, Čelsijem i Sitijem. Ispada da je Real rođen za ovakve drame i da iz njih ume da izađe kao junak i pobednik. To su, uostalom, odlike vrhunskih ekipa - dodaje Stojković.

LEGENDE: Predrag Mijatović i Dragan Stojković Piksi / FOTO: FSS

Piksi će se za manje od sedam meseci, uskoro vratiti u Pariz. Prvo je u septembru prošle godine na “Parku prinčeva” gledao meč grupne faze LŠ Pari Sen Žermen - Mančester siti (2:0), a 28. maja će biti u jednoj od loža stadiona “Francuska”, na velikom finalu koje igraju Real Madrid i Liverpul.

- Biću na finalu u Parizu, a dva dana pre toga ću gledati i finale Kupa Srbije. Čeka nas dosta aktivnosti krajem maja, a već u junu počinjemo novu sezonu u Ligi nacija - zaključuje Piksi priču za "Novosti".

POSETE "ORLOVIMA" ŠIROM EVROPE


SELEKTOR Dragan Stojković i članovi njegovog stručnog štaba su ovih dana u poseti reprezentativcima širom Evrope.
- Bio sam u Španiji i posetio naše igrače iz Hetafea, Stefana Mitrovića i Nemanju Maksimovića. Sledeće nedelje ću se u Bazelu videti sa Strahinjom Pavlovićem, a moj pomoćnik Bratislav Živković će u Sasuolu i Veroni posetiti Filipa Đuričića i Darka Lazovića - otkriva Piksi planove za sledeću nedelju.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)