GVARDIOLA KRALJ BRODOLOMA: Šokantan podatak, Pepove ekipe se uvek "raspadnu" kada se lomi meč

Novosti online

05. 05. 2022. u 09:33

ZA mnoge ljubitelje fudbala Pep Gvardiola jedan je od najboljih trenera današnjice. Ipak, neuhvatljiv je za njega već dugo vremena pehar Lige šampiona, a svaki put kada izgleda da je nadomak trofeja, igra njegovog tima se raspadne.

ГВАРДИОЛА КРАЉ БРОДОЛОМА: Шокантан податак, Пепове екипе се увек распадну када се ломи меч

FOTO: AP

Poslednji put Gvardiola je podigao trofej namenjen najboljem timu Evrope davne 2011. godine. Prošle godine izgubio je od Čelsija, dok je ove godine u polufinalu Real Madrid napravio neverovatan poduhvat.

Siti je do 89. minuta imao prednost 1:0, a nekoliko minuta pre toga i dve velike šanse. Promašaje je kaznio Rodrigo golovima u 90. i 91. minutu meča.

Izborio je produžetak, gde je Benzema pogodio u 95. sa "kreča" i tako doneo Realu novo finale Lige šampiona, a Gvardioli bolnu uspomenu.

Od poslednjih 11 eliminacija Gvardiolinih timova u Ligi šampiona, čak u osam se dogodio kolaps, sličan onom iz jučerašnjeg meča.

Dakle, njegove ekipe su stale i u kratkom periodu su primile dva-tri gola koja su značila eliminaciju.

Počelo je golovima Majkona i Milita u razmaku od 13 minuta dok je vodio Barselonu, pa je Morinjov Inter na krilima toga došao do prolaza u finale Lige šampiona 2010. godine.

Nastavilo se golovima dvostrukog strelca Ramosa i Ronalda za 18 minuta na meču Bajerna i Real Madrida iz 2014. godine, a slične stvari doživeo je i protiv Barselone, Monaka, Liverpula, Totenhema i Liona. Dakle, samo u jednoj sezoni sa Sitijem mu "blickrig" protivnika nije došao glave.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!