BAJERN IPAK GUBI BODOVE: Iz Frajburga rekli da se neće žaliti pa porekli, evo šta o tome kaže legendarni Oliver Kan

Novosti online

05. 04. 2022. u 13:05

FRAJBURG je zvanično uložio žalbu zbog greške na utakmici protiv Bajerna, iako su najavljivali da to neće učiniti.

БАЈЕРН ИПАК ГУБИ БОДОВЕ: Из Фрајбурга рекли да се неће жалити па порекли, ево шта о томе каже легендарни Оливер Кан

FOTO: AP/Tanjug

Prilikom izmene u samom finišu meča koji je Bajern dobio sa 4:2, Marsel Zabicer je trebalo da zameni Kingslija Komana. "Kurcšlus" je nastao jer je Koman promenio broj na leđima, pa sada umesto 29 nosi 11. Njegov stari broj se našao na tabli umesto novog, pa reprezentativac Nemačke nije registrovao da je on taj koji treba da napusti igru.

Pošto su nova pravila takva da igrač koji izlazi sa terena to više ne čini na mestu na kome novi igrač ulazi u polje, nego na mestu najbližem izlasku sa terena, niko nije registrovao da je on još u igri kada je Zabicer ušao. Cela ta pometnja trajala je čitavih 17 sekundi i za to vreme je Bajern na terenu imao 12 igrača.

Epilog žalbe gotovo sigurno će biti oduzimanje pobede Bajernu i dodeljivanje tri boda Frajburgu, koji će ovoj ekipi značiti u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Ovu zamršenu situaciju prokomentarisao je legendarni Oliver Kan koji je očekivao da se Frajburg žali i veruje da će sud doneti pravednu odluku.

- Nismo iznenađeni kada smo videli da je Frajbug uložio žalbu. Oni imaju puno pravo na to i sada je sve u rukama sportske pravde. U sud imamo puno poverenje i nadamo se najboljem - rekao je Kan.

Bajern je prvi, sa devet bodova prednosti ispred Borusije, šest kola do kraja Bundeslige, pa bi oduzimanjem bodova šampionu Nemačke, osim Frajburga koji lovi četvrto mesto, profitirala i ekipa iz Dortmunda, jer bi zadržala kakve-takve šanse u borbi za titulu.

BONUS VIDEO - "ostrvski" derbi u Banatu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici