POBEDA REALNA, PROLAZ - ČUDO! Akteri poslednjeg okršaja Zvezde i Rendžersa iz 2007. veruju u trijumf crveno-belih

Đ. SAMOILOVIĆ

16. 03. 2022. u 14:45

PODRHTAVAĆE zidine "Marakane" ponovo u četvrtak.

ПОБЕДА РЕАЛНА, ПРОЛАЗ - ЧУДО! Актери последњег окршаја Звезде и Ренџерса из 2007.  верују у тријумф црвено-белих

FOTO: FK Crvena zvezda

Pevaće se, skakaće se, sanjaće se o čudu... Zvezdi posle nezasluženo ubedljivog poraza u Glazgovu (0:3) treba baš to - jedno veliko čudo u revanš meču osmine finala Lige Evrope protiv Rendžersa (18.45).

A koliko je realno nadati se tome? Ako pitate Dušana Anđelkovića i Milorada Kosanovića, učesnike poslednjeg duela crveno-belih i škotskih "policajaca", pobeda je i te kako opcija, dok prolazak u narednu rundu, ipak, spada u kategoriju nezahvalnih prognoza.

- Vlada optimizam, ali ne slučajno. Mislim da je previsok rezultat za ono što je Zvezda pokazala u Glazgovu, ali u fudbalu se i to dešava. Zvezda je igrala vrlo dobro, bilo je vrlo blizu da ta utakmica ode u drugom smeru. Toliko nekih maleroznih situacija, samo mi je krivo zbog toga što su crveno-beli pokazali da su možda i bolji rival. Ne znam... Pričamo o revanšu gde zaostaješ 3:0, ali stvarno verujem da ako Zvezda da brzi gol ima šanse. Ne mora to da bude u petom minutu, ali vođstvo od 1:0 na poluvremenu je dobra situacija - kaže za "Novosti" Anđelković, bivši defanzivac, član ekipe koja je nesrećno ispala od Redžersa 2007. i zastala na korak od LŠ (0:0, 0:1).

Trener koji je vodio taj tim Milorad Kosanović smatra da Zvezdina odbrana u Škotskoj nije položila ispit i tu vidi prostor za popravak.

- Biće vrlo teška utakmica, jer je rezultat mnogo veliki. Zvezda može da igra protiv Rendžersa, može i golove da da ovog puta, ali postoji opasnost da će ih i primiti. Međutim, Škoti imaju igrače koji kada uzmu loptu, imaju određene kvalitete, iznad mogućnosti Zvezdinih odbrambenih igrača. Tu će biti pitanje da li Zvezda može da izdrži do kraja, uz pitanje da li mogu da odbrane prekide sa strana. A kada jurite 3:0, nezgodno je ako nemaš čvrstinu pozadi. Zvezda je izgubila, jer su u određenim situacijama "1 na 1", "2 na 2" oni brži i fizički jači - govori za naš list iskusni stručnjak.

Najviše se očekuje od nadahnutih ofanzivaca crveno-belih, a popularni Džin, veruje i da će Ohi Omoižuanfo ostaviti pečat na evrosceni.

- Norvežanin je magnet za loptu u pet metara, igrač koji je egzekutor. U ovoj ekipi, gde ima puno fudbalera koji mogu da ga proigraju, tako se i namešta, videli smo i u Milanovcu, dao je gol u derbiju. U redu, u Glazgovu nije bilo njegovo veče, ali opet nikada ne znaš šta može da se desi u fudbalu - kaže Anđelković i dodaje da dosta očekuje i od Kange, Ivanića i Kataija.

Slično rezonuje i Kosanović i dodaje da i vezni red uz odbranu mora da bude na visini zadatka.

- Mnogo je važno šta rade Kanga i Sanogo, bitno je da Eraković odigra najbolju utakmicu u karijeri zajedno sa Dragovićem, pa i bekovi. Može da bude lepa utakmica, siguran sam da će Zvezda dobro igrati, dati gol, ali da li će to biti dovoljno, nisam siguran - poručuje bivši Zvezdin trener.

Oba sagovornika deluju poprilično ubeđeno u trijumf srpskog tima.

- Verujem da će Zvezda pobediti, ali ne znam da li će to biti dovoljno. Neozbiljno je prognozirati prolaz. Pa ne igra Zvezda sa Farskim Ostrvima. Treba prvo razmišljati da se odigra, korak po korak, gol po gol, pa šta bude, dokle se izdrži - kaže Kosanović, a istim se vodi i Anđelković. - Iskreno, glupo je prognozirati, mislim da će Zvezda pobediti, jer je kvalitetnija, ali ne mogu ništa konačno da kažem. Bilo bi neozbiljno, mogu samo da se nadam.

POREĐENjE NEZAHVALNO

TEŠKO je porediti ovu i Zvezdinu generaciju iz 2007.

- Mnogo je tu godina prošlo, drugačiji kvaliteti, uslovi... Ovi danas imaju probleme što igraju slabu ligu i to nije dobro ni porediti. To nema veze jedno sa drugim, 15 godina je mnogo u fudbalu, velike razlike. Mada je onaj tim Glazgova bio i kvalitetniji od ovog, igrali su finale Kupa UEFA, a bili smo bolji u obe utakmice - kaže Kosanović.

NAJBOLjI U VELIKIM MEČEVIMA

ANĐELKOVIĆ (na slici) veruje da je prednost crveno-belih i to što su "verzirani" u velikim utakmicama.

- Zvezda dugo godina igra dobro i kvalitetno jake i bitne utakmice. I to se pokazalo u susretima u kojima su morali da pobede, taktički dobro, zrelo, pametno. Moje mišljenje je da je tako urađeno i u Glazgovu - objašnjava popularni Džin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a