EKSPEDICIJA PARTIZANA KRENULA U HOLANDIJU: Natho spreman za revanš

N. I.

16. 03. 2022. u 10:07

DOK pola Srbije veruje da jedan klub može, čak i mora da nadoknadi tri gola minusa u odnosu na rivala iz Lige Evrope, dotle je preostala polovina navijača već ispratila Partizan iz Lige konferencija.

ЕКСПЕДИЦИЈА ПАРТИЗАНА КРЕНУЛА У ХОЛАНДИЈУ: Натхо спреман за реванш

FOTO: M. Vukadinović

Iako je matematika u slučajevima crno-belih i Crvene zvezde identična (porazi 2:5, odnosno 0:3), iako ona kaže da je večitim rivalima neophodno da gurnu tri gola u mrežu svojih rivala, da bi se bar ponadali produžecima, posle ubedljivih poraza u prvim mečevima, crno-belima se daju šanse ravne, ili čak onima ispod nivoa teorije sutra od 21.00 u Roterdamu.

U sportskom centru Partizana, u "Zemunelu", juče radna atmosfera. Crno-beli se još psihološki oporavljaju od neočekivanog remija protiv silno motivisanog kruševačkog Napretka (0:0), u nedelju u Humskoj 1. Sledeća stanica na putu Stanojevićevog tima je Roterdam i stadion "De Kajp" na kojem ga u četvrtak u revanšu čeka Fejenord, pred više od 30.000 gledalaca.

Da je odlazak u Holandiju put u nemoguću misiju, znaju valjda svi koji rade u Partizanu. Ipak, od trenera, pa do poslednjeg igrača na klupi za rezerve, valjda takođe svi znaju da je red da se sutra uveče popravi utisak iz poslednjih 40 minuta beogradskog duela. Jer, Partizan je do tog perioda upisao na semafor vođstvo od 2:1, a onda je valjak - stao. Kočnica se nije odblokirala ni protiv Napretka...

Ono što može da raduje stručni štab crno-belih je činjenica da će u čarteru za Holandiju da se nađe i jedan od najiskusnijih prvotimaca Izraelac Bibars Natho, strelac vodećeg gola iz beogradskog duela sa Fejenordom. On se lakše povredio prilikom postizanja tog pogotka, a prognoze lekarskog tima su da će moći da odigra značajnu minutažu na "De Kajpu".

Partizan danas kreće ka Holandiji, na svoju 16. evropsku utakmicu ove sezone. Statistika kaže da nikada u istoriji crno-beli nisu ovoliko vremena proveli na evropskoj sceni u jednoj takmičarskoj godini. Red je da se sa tog puta ne vrate pognute glave.

BONUS VIDEO - Fudbaleri Partizana na aerodromu Nikola Tesla pred put u Holandiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna