PARTIZAN SAZNAO ARBITRA: Revanš protiv Fejenorda sudi čovek koji je obradovao "delije"

Novosti online

15. 03. 2022. u 14:35

POZNATO je ko će deliti pravdu na revanš utakmici osmine finala Lige konferencija u kojoj se sastaju Fejenord i Partizan.

ПАРТИЗАН САЗНАО АРБИТРА: Реванш против Фејенорда суди човек који је обрадовао делије

FOTO: M. Vukadinović

U pitanju je engleski sudija Entoni Tejlor.


On je jednom tokom svoje karijere delio pravdu beogradskom klubu, ali - crveno-belom.

Naime, 2019. bio je na centru kada je Zvezda u revanš meču baraža za ulazak u Ligu šampiona odigrala 1:1 sa Jang Bojsom i prošla u elitno nadmetanje. I to sa igračem manje, imajući u vidu da je Tomane isključen u sudijskoj nadoknadi vremena (u prvom meču bilo je 2:2 u Švajcarskoj).

Tejlor, inače, maltene na svakoj trećoj međunarodnoj utakmici koju sudi pokaže na belu tačku ukupno je to, na 70 mečeva, uradio 24 puta, i to 15 puta dosudišvi penal za domaćine, a u devet navrata za goste.

Entoni Tejlor ima 43 godine i 2020. je, kada mu je dodeljeno da sudi finale FA kupa, postao prvi engleski arbitar koji je dvaput sudio taj meč za trofej još od 1901. i Artura Kingskota. Delio je pravdu i u finalu Lige nacija 2021. između Španije i Francuske, a bio glavni arbitar i na meču EURO 2020 između Finske i Danske, kada je kolabirao danski as Kristijan Eriksen, kome su lekari u poslednji čas spasili život. Eriksen će se, devet meseci kasnije, vratiti u nacionalnu selekciju i igrati - protiv Srbije.

Podsetimo, u prvom meču, odigranom prošlog četvrtka u Humskoj, Fejenord je pobedio sa 5:2, a kako više ne važi pravilo "veće važnosti gola postignutog u gostima", Partizan bi pobedom od tri razlike izborio produžetke u revanšu.

Revanš utakmica Fejenord - Partizan igra se u četvrtak, 18. marta, od 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)