LUDILO NA BERNABEU! Karim Benzema naterao Evropu da mu se pokloni (VIDEO)

A. Ilić

09. 03. 2022. u 22:51

FUDBALERI Reala iz Madrida slavili su protiv Pari Sen Žermena sa 3:1 na Santijago Bernabeu (ukupan rezultat 3:2) iako su na početku meča imali gol zaostatka, Karim Benzema je preuzeo odgovornost kada je bilo najpotrebnije za nestvaran preokret i plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

ЛУДИЛО НА БЕРНАБЕУ! Карим Бензема натерао Европу да му се поклони (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Doputovali su Francuzi sa golom prednosti u Madrid. Kilijan Mbape je bio strelac u Parizu, a pokazao se i danas kao izuzetno motivisan protivnik "los blankosima". Postigao je jedan gol mladi Francuz, a dva su mu poništena zbog ofsajda, a heroj tima bio je Karim Benzema.

Ofanzivno je počeo Real Madrid, imali su kontrolu lopte, napadali preko levog krila, a naspram sebe Vinisijus žunior imao je raspoloženog Kilijana Mbapea.

FOTO: Tanjug

Karim Benzema je u 25. minutu imao dobru priliku. Posle gužve ispred kaznenog prostora PSŽ-a, lopta je ostala na nozi Francuzu koji je gađao suprotni ugao, ali je pogodak paradom sprečio Donaruma.

Šest minuta kasnije Lionel Mesi se našao u idealnoj šansi. Čovek koji je Realu postigao 26 golova bio je blizu novom, nakon dobre akcije sa Nejmarom. Ipak, bio je u teškoj poziciji i nije uputio šut u okvir gola.

FOTO: Tanjug

Igrao se 34. minut kada je gol Kilijana Mbapea poništen zbog ofsajda. Našao se u trećoj velikoj prilici Kilijan Mbape i – pogodio je, ali je gol poništen zbog ofsajda u kome se nešto ranije našao asistent Nuno Mendeš.

Pred kraj prvog poluvremena Kilijan Mbape je šokirao domaće navijače. Igrao se 39. minut

Konačno je PSŽ uspeo da probije odbranu rivala, Kilijan Mbape je istrčao kontru i, nakon sjajnog dodavanja Nejmara, pogodio bliži ugao za 0:1.

FOTO: Tanjug

Mbape je i u nastavku bio najraspoloženiji kod gostiju, a u 62. minutu radost je domaćim navijačima doneo Kilijan Mbape. Katastrofalna greška golmana Donarume koji je mnogo čekao i dozvolio Karimu Benzemi da mu izblokira dodavanje. Lopta se odbila do Vinisijusa, ovaj vratio do Francuza koji pogađa za 1:1.

Jedanaest minuta kasnije Brazilac je imao idealnu priliku. Odbila mu se lopta od Nuna Mendeša. Sa pet metara je šutirao levom nogom, ali je lopta otišla preko prečke.

FOTO: Tanjug

Sjajno veče krunisao je Karim Benzema u 76. i 78. minutu meča. Modrić je povukao kontru, lopta mu se vratila, a onda magičnom asistencijom pronašao Benzemu. Ovaj rutinski pogađa za 2:1. Krunisao je prolazak dalje Madriđana dva minuta kasnije.

Markinjoš je nehotice uputio loptu do Francuza, kome nije bilo teško da još jednom savlada Donarumu za 3:1.

Vraća se Real potpuno u igru rezultatski, pošto je uspeo da preokrene na svom stadionu.

U drugom meču Mančester siti i Sporting odigrali su 0:0 (prvi meč 5:0)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024