"VRUĆA JE LOPTA, NIJE LAKO": Stanojević pred put u Suboticu govorio o pritisku

Novosti online

05. 03. 2022. u 15:20

NEMA se mnogo vremena za odmor i pripremu, utakmice se ređaju kao na traci, pa fudbaleri Partizana već sutra gostuju Spartaku u Subotici.

ВРУЋА ЈЕ ЛОПТА, НИЈЕ ЛАКО: Станојевић пред пут у Суботицу говорио о притиску

FOTO: FK Partizan

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević se prisetio još jednom utakmice protiv lučanske Mladosti koju je tim iz Humske pobedio sa 2:1, a malo je falilo da u finišu susreta gost izjednači rezultat.

- Desi se, primite gol, pa dođe do straha od neuspeha koji je normalan. Mi imamo odgovorne momke koji uvek žele maksimum. Dešava se svima. Sve su to normalne stvari. Imali smo sreću da ne prokockamo pobedu, ali mislim da smo je zaslužili. Publika je bila uz nas, pogurali su nas kad je bilo najteže i sve se dobro završilo - rekao je Stanojević i dodao:

- Vruća je lopta, znate, nije lako. Evo pogledajte kakve završnice utakmica igra naš prvi konkurent. Kad dođete u situaciju da vam jedan gol celu godinu promeni problem je. Sve se ono protiv Mladosti ne bi desilo da pre toga nismo imali onako tešku utakmicu sa Zvezdom. Svi su oni ljudi. Posle onakvog kiksa u derbiju desilo se da imamo problem. Mi smo stabilni, pobeđujemo u nizu, ali mora da se desi nekad i tako nešto kao protiv Mladosti. Veliko je breme. Sve su to streosvi, tu su navijači, ne znate da li će biti zvižduk ili nešto drugo. Sve je to sticaj okolnosti.

Priznao je trener Partizana da je tek posle meča sa Mladosti shvatio šta je moglo da se dogodi da je lider Superlige Srbije primio gol.

- Gledao sam te situacije posle u autobusu. Sve se brzo izdešavalo. To je ono kao kad voziš auto, imaš neku situaciju i u prvom trenutku ništa, a posle pet minuta se preznojiš, tako i ovo.

Potom je par reči uputio i igračima - Lazaru Markoviću, Bibarsu Nathu i Rikardu Gomešu.

- Lazar jer odigrao je kapitenski, sa karakterom, kada nismo stvarali šanse, on je povukao ekipu. Izašao je iz povrede, doveo nas je do pobede uz fenomenalnog Rikarda. Igrači su izneli ovu utakmicu, srećan sam zbog toga. Natho? On je kapiten izraelske reprezentacije, on je pobednik. U nekom trenutku vama karakteri pobeđuju utakmice, ne čak ni kvalitet... Što se Rikarda tiče on ima glad, uvek hoće da postigne gol. Takav je. Vidim da se ljuti kad ga menjam. Ja ga vidim i na treningu, želi da postigne golove, ali se ne opterećuje. Imamo penal, a ne šutira on. Šutira Natho. Samo će to doći, on je timski igrač.

Bibars Natho/FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Utakmicu na severu naše zemlje propustiće Miloš Jojić koji će morati da odradi suspenziju zbog žutih kartona.

- Zeka Jojić nam mnogo znači, igra u fantastičnoj formi. Pojavljuje se, direktan je, konkretan, ali i on treba da odmori. Uvek je u prva tri kada je u pitanju trčanje, kad su u pitanju intenziteti. Možda će ga ova pauza sačuvati za neke naredne izazove.

"Respektujemo svakog, ali..."

Ekipu Partizana čeka nimalo lak zadatak u Subotici.

- Idemo na teško gostovanje, nezgodno za nas. Sećamo se kako je prethodna utakmica završena... U poslednjem minutu smo osigurali pobedu. Motivsani smo da pobedimo i zadržimo prvo mesto. Spartak je podigao formu, što je pokazao u poslednje dve utakmice i igrom i rezultatima. Sigurno da su veoma opasni. Ne znamo još da li se Nikolić oporavio, da li će moći da igra. Izuzetan igrač. Tufegdžić je izašao iz povrede... Svesni smo svega što nas čeka. Imaju snagu u sredini, fiziku, visoke igrače. Respektujemo svakog, ali verujemo da smo sposobni da dođemo do rezultata koji želimo.

Strateg crno-belih je za kraj istakao i da će uskoro moći da računa na iskusnog vezistu Ljubomira Fejsu.

- On od ponedeljaka počinje da radi sa ekipom, imao je poslednja snimanja. Ne znamo za Marka Jevtovića, imao je temperaturu, videćemo danas - zaključio je Stanojević.

Utakmica Spartak - Partizan igra se u nedelju od 14 sati.

BONUS VIDEO: Trener Partizana Aleksandar Stanojević o utakmici sa Mladosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)