ZVEZDA PRVI PUT U SEZONI PRVA: Majstorija Kataija i novi gol Ohija presudili Voždovcu (VIDEO)

Novosti online

03. 03. 2022. u 14:58 >> 16:51

CRVENA zvezda je nastavila seriju pobeda u Superligi Srbije. Crveno-beli su bez većih problema izašli na kraj sa Voždovcem i slavili kao gosti sa 3:0 u 25. kolu.

ЗВЕЗДА ПРВИ ПУТ У СЕЗОНИ ПРВА: Мајсторија Катаија и нови гол Охија пресудили Вождовцу (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

U dobrom raspoloženju je tim iz Ljutice Bogdana došao na "krov" Tržnog centra Stadion posle pobede u 166. večitom derbiju i nakrcan samopuzdanjem stigao do još jednom trijumfa, trećeg iz isto toliko mečeva u prolećnom delu sezone.

Počeo je Dejan Stanković utakmicu sa dva napadača - Pavkovom i Ohijem, ali Zvezda iako je imala inicijativu mučila se da slomi otpor "zmajeva". Ipak, upsela ja to da uradi u 35. minutu preko Mirka Ivanića. Istina, imao je sreće momak iz Bačkog Jarka. Ušao je u kazneni prostor Voždovca, uputio loptu ka golu Krunića, a lopta je zakačila Ivezića, promenila pravac i završila u mreži domaćina.

 

Nije je se ništa promenilo na terenu nakon tog pogotka. Gosti su nastavili da napadaju, dok je domaćin pokušavao iz kontri da ugrozi Milana Borjana.

Nastavak susreta bio je sadržajniji. Zvezda je krenula po drugi gol kako bi mogla što mirnije da odigra nastavak utakmice. Igrao se 59. minut kada je Katai podigao publiku na noge. Izveo je majstor iz Srbobrana slobodan udarac sa nekih 18 metara i fantastično pogodio.

 

Izabranici Dejana Stankovića nisu tu stali, pa su ubrzo postili i treći gol. On je bio delo Ohija koji je nastavio golgetersku seriju. Norvežanin je postigao četvri pogodak na četiri utakmice u Superligi.

 

Zvezda je do kraja bez problema sačuvala prednost i na taj način izbila na čelo tabele, bar do 19 sati kada Partizan ne završi svoj meč protiv Mladosti. Taj duel takođe možete da pratite uživo na "Novostima".

Crveno-beli sada imaju 66 bodova, dok je Voždovac deveti sa 30 bodova i još uvek nije dao gol u prolećnom delu prvenstva.

Drugo poluvreme: Voždovac - Zvezda 0:3

90+3' - Kraj utakmice!

82' - Zvezda znalački čuva stečenu prednost. Priliku da zaigraju dobili su Nemanja Motika i Nikola Stankovića. Oni su zamenili strelce golova Kataija i Ivanića.

70' - Dejan Stanković vrši trostruku izmenu. Ohi, Sanogo i Pičini su završili utakmicu, a poslednjih 20 minuta u igri će biti Gajić, Krstičić i Ben.

69' - Umalo da Stefan Hajdin postigne gol protiv bivšeg kluba. Dobro je skočio nakon kornera, ali je njegov pokušaj glavom završio pored gola.

Aleksandar Katai/FOTO: M. Vukadinović

66' - Fantastičnu akciju Zvezde je golom krunisao Ohi. Lepo su kombinovali Katai i Ivanić, ovaj drugi je dobro centrirao, a Norvežaninu nije bilo teško da postigne treći prvenstveni pogodak.

 

63' - Solo prodor Ivanića. Stuštio se u kazneni prostor rivala, tukao desnom nogom, no Krunić je bio dobro postavljen i odbio je loptu u korner.

61' - Morao je bolje Ajdinović. Ostao je sam na 16 metara, ali je veoma loše šutirao i lopta je otišla visoko preko gola koji čuva Milan Borjan.

59' - Majstorija Kataija. Izveo je fudbaler Zvezde slobodan udarac sa nekih 18 metara, prebacio je živi zid i matirao Krunića. Bio je ovo njegov 14. pogodak u Superligi Srbije, a ujedno drugi zaredom.

 

53' - Nije se promenila slika ni u nastavku susreta. Zvezda je ta koja drži loptu više i pretežno se igra na polovini "zmajeva".

46' - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme: Voždovac - Zvezda 0:1

45' - Kraj prvog poluvremena na krovu Tržnog centra Stadion.

40' - Opet je Ivanić pokušao. Dobio je dobru loptu od Pavkova, šutirao je sa nekih 14 metara, ali neprecizno. Zna mnogo bolje četvorka Zvezde, pa do promene rezultata nije došlo.

35' - Konačno je Zvezda otključala bravu Voždovca. Mirko Ivanić je ušao u kazneni prostor rivala zatim šutirao, a lopta je na putu ka golu pogodila jednog igrača domaćih i završila u mreži Krunića.

 

26' - Mnogo sreće za Voždovac. Štoper domaćih Milović je loše zahvatio loptu koju je pokušao da izbije i na sreću golmana domaćih Krunića pogodila je prečku.

25' - Stanković je od starta meča na teren poslao Pavkova i Ohija, ali to još uvek ne daje rezultat, pošto mreža domaćih i dalje miruje.

23' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je napadač Voždovca Seku Keita. Oštro se startovao i sudija Trifković nije imao dilemu.

19' - Prva opasna prilika za "zmajeve". Pantović je sjajno šutirao sa nekih 18 metara. Odlično se istakao Borjan i sjajnom intervencijom odbio loptu u korner.

17' - Pristiska Zvezda rivala. Eraković je poslao oštru loptu po zemlji, prihvatio ju je Katai. Pokušao je da lobuje golmana domaćih, ali opet je bio neprecizan.

Mirko Ivanić u duelu sa igračim Voždovca/FOTO: M. Vukadinović

15' - Prošao je Katai po levoj strani, a onda uputio šut koji nije bio najbolji. Lopta je otišla daleko od stative. Pokušao je loptu da stigne Ohi, ali je ona bila daleko od norveškog napadača.

13' - Prvu veliku šansu imala je Zvezda. Aleksandar Katai je centrirao sa leve strane, pravo na glavu Milana Pavkova, šutira pod prečku, sjajno je reagovao Miloš Krunić i izbio loptu u korner.

Uoči meča:

- Podigli smo nivo mentalne i fizičke snage i niko više od nas ne može da želi pobedu. Svaka sledeća utakmica je identična kao derbi, ne menja nam se pristup. Tri boda su naš cilj koji želimo da ostvarimo. Pobedom želimo da napravimo uvertiru za rođendan, a ubeđen sam da će u nedelju protiv Novog Pazara biti puna Marakana. Pravi momenat da se skupimo i zajedno proslavimo rođendan -  rekao je trener Zvezde Dejan Stanković uoči meča.


Voždovac je ovog proleća osvojio samo bod iz tri meča u kojima nije uspeo da zatrese mrežu protivnika.

Voždovac - Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Stadion: Krov Tržnog centra. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Dejan Trifković. Strelci: Ivanić 35, Katai 59, Ohi 66. minut za Zvezdu.

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Krunić – Mijailović (od 82. Novaković), Milović, Ivezić, Hajdin – Purtić – Ćirković, Pantović, Ajdinović (od 62. Damjanović) , Keita – Stoisavljević (od 62. Mašović).

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Pičini (od 70. Gajić), Pankov, Dragović, Eraković – Sanogo (od 70. Krstičić), Srnić, Ivanić (od 82. Stanković), Katai (od 82. Motika) - Pavkov, Ohi (od 70. Ben).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)