PO NAREĐENJU PIKI BLAJNDERSA: Birmingem siti vratio originalno ime u čast popularne serije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 02. 2022. u 19:50

FUDBALERI Smol hit alajansa poraženi su sa 2:0 u utakmici engleskog Čempionšipa od gostiju iz Hadersfilda.

ПО НАРЕЂЕЊУ ПИКИ БЛАЈНДЕРСА: Бирмингем сити вратио оригинално име у част популарне серије (ФОТО/ВИДЕО)

foto: Tviter

Ako vam nešto nije jasno u ovoj vesti, to je u redu, pošto klub takvog imena ne postoji. Tačnije, nije postojao od 1943. godine, kada je promenio ime u FK Birmingem siti, do danas.

A danas je, po naređenju "piki blajndersa", vratio originalno ime u čast i promociju istorije i tradicije "starog kraja". Piki blajnders je hit serija Bi-Bi-sija koja danas ulazi u poslednju, šestu sezonu prikazivanja, a Birmingem siti se u čast veza koje ima sa popularnim programom uključio u promociju istog.

Serija je nazvana po istoimenoj uličnoj bandi koja je krajem 19. i početkom 20. veka vladala ulicama birmingema, naročito jugo-istočnog dela, zvnaog Smol hit po kome je i Birmingem siti dobio svoje originalno ime.

Igrači Birmingema su iz tunela na teren izašli uz zvuke muzičke teme serije - Red right hand, Nika Kejva i Pi-Džej Harvi. Na sedištima stadiona Sent Endrus, kome je takođe za ovu utakmicu vraćeno originalno ime umesto sponzorskogm postavljeni su i šalovi sa natpisom klubaSmall Heath Alliance koje je specijalno za ovu priliku donirao Bi-Bi-Si.

foto: Tviter

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)