ZVEZDA SANJA REPRIZU 2014. GODINE: Crveno-beli od osamostaljenja samo jednom osvojili titulu posle jesenjeg zaostaka za crno-belima

OD osamostaljenja Srbije fudbaleri Crvene zvezde su samo jednom uspeli da "izbrišu" jesenju titulu "večitog" rivala i završe prvi na ciljnoj ravnici superligaškog šampionata. U sezoni 2013/2014. izabranici tadašnjeg trenera Slaviše Stojanovića su nadoknadili minus od jednog boda i posle sa minimalnom prednošću vratili pehar srpskog šampiona na "Marakanu", posle šest godina.

ЗВЕЗДА САЊА РЕПРИЗУ 2014. ГОДИНЕ: Црвено-бели од осамостаљења само једном освојили титулу после јесењег заостака за црно-белима

FOTO: FK Crvena zvezda

Sada je pred timom Dejana Stankovića sličan zadatak, doduše, znatno teži, budući da Partizan u nastavak sezone ulazi sa znatno prednošću od pet bodova. Ipak, razloga za optimizam ima, naročito što su se crveno-beli znatno pojačali pred završnicu prvenstva, "zakrpili" kritične pozicije napadača i desnog beka i sa razlogom se nadaju reprizi scenarija iz 2014. kada se slavljenički šampanjac ispio na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, uprkos prednosti rivala posle jeseni.


Ohi Omoižuanfo je na pripremama pokazao da će sasvim izvesno poneti napadački teret Crvene zvezde, Kristijano Pičini bi trebalo da aktivnošću na desnom boku rastereti levu stranu Zvezdine navale, a velika očekivanja na "Marakani" imaju i od mladog Nemanje Motike, dok bi dolazak veziste Edmunda Ada, koji je još neizvestan, kompletirao timsku slagalicu Stankovića.

FK Crvena zvezda


U prvih mesec, mesec i po dana prvog dela sezone, aktuelnog šampiona očekuje "gro" izazova koji bi mogli da odrede nastavak takmičenja na oba fronta. Tu se, pre svega, misli na "večiti" derbi sa Partizanom (26. ili 27. februar) na "Marakani", posle kojeg bi u slučaju trijumfa, prednost mogla da bude "otopljena" na minus dva. Još jedna bitna stavka što se tiče crveno-belih sa rivalom iz Humske, jeste i ta što će crno-beli tri dana ranije igrati revanš meč sa Spartom iz Praga u Ligi konferencija.


Potom će uslediti i bitke u osmini finala Lige Evrope (10. i 17. mart, prvi meč gostovanje) sa jednim od pobednika plej-ofa drugog po jačini UEFA takmičenja. Spisak potencijalnih rivala je, što bi naš narod rekao, "da se naježiš": Barselona, Napoli, Borusija Dortmund, Zenit... Kako god da se završi evropsko putešestvije, crveno-beli će do kraja maja imati obaveze u Kupu i prvenstvu, ambicije se ne kriju i cilj je odbrana duple krune osvojene prošle godine. U slučaju da na kraju regularnog dela, fudbaleri Zvezde završe drugi, plej-of derbi će se igrati u Humskoj, a u zavisnosti od dotadašnjih rezultata, upravo bi taj susret mogao da odredi prvaka Srbije za sezonu 2021/2022. 

PREOKRETI

2009/2010.

Jesenji šampion: C. zvezda (3)
Šampion: Partizan (7)
2013/2014.
Jesenji šampion: Partizan (1)
Šampion: C. zvezda (1)
2016/2017.
Jesenji šampion: C. zvezda (6)
Šampion: Partizan (3)
(U zagradi bodovna prednost na kraju prvog dela sezone i na kraju prvenstva)

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)