BISER BAJERNA U ZVEZDI! Mladi reprezentativac Srbije postao crveno-beli za milion i po evra

Z. ĆOROVIĆ

01. 02. 2022. u 11:00

CRVENA zvezda dovodi ove zime još jedno veoma interesantno pojačanje - Bajernov biser i mladi reprezenatativac Srbije Nemanja Motika (18) na velika vrata stiže na "Marakanu".

БИСЕР БАЈЕРНА У ЗВЕЗДИ! Млади репрезентативац Србије постао црвено-бели за милион и по евра

FOTO: Profimedia

Momak koji igra u napadu, rođen je u Berlinu, a Bavarci su ga iz Herte vrbovali u četrnaestoj, pa forsirali u svom razvojnom timu. Poslednjih meseci bio je priključen i najjačoj ekipi, ali ga trener Nagelsman nije uvodio u igru.

Crveno-beli su nedavnio angažovali njegovog mlađeg brata, Nikolu Motiku, i sada su uspeli da privole i Nemanju da dođe. Posle pregovora, Bajern ga je pustio za 1,5 miliona evra (u tri rate) uz 15 odsto od naredne prodaje. Takođe, Nemanja Motika je iz patriotskih razloga postao član mlade reprezentacije do 19 godina, a selektor ove selekcije Dejan Branković o njemu ima samo reči hvale.

- Kod mene je skoro godinu dana i mogu da kažem da je perfektan momak i pravi profesionalac - ističe Branković u razgovoru za "Novosti". - Igrao je i za juniorsku reprezentaciju Nemačke, tamo je nosio desetku. Međutim, imao je preveliku želju da nastupa za Srbiju, pa su mu i u Bajernu pravili probleme kada je dobijao pozive na okupljanja reprezentacije i puštali su ga samo kad su morali, a to su FIFA termini.

Branković se slaže da Nemanja ima ogroman potencijal i da mu se smeši lepa budućnost.

- Ima fenomenalne individualne karakteristike, njegova velika prednost u odnosu na druge je što i levom i desnom nogom igra podjednako. Odlično izvodi prekide sa obe strane, brz je, odličan tehničar i dribler. Kod njega je veliki plus i to da je "pokupio" nemački mentalitet, veliki je radnik i vidi se da ima ogromnu želju da uspe. Bio je ozbiljan projekat Bajerna, pre Zvezde dobio je ponude iz klubova iz Bundeslige, Holandije i Italije da ide na kaljenje. Mislim da sa njim nema greške i da ga čeka vrhunska karijera.

Motika je ove sezone za drugi tim Bajerna, u četvrtoj ligi Nemačke, na 24 utakmice postigao čak 15 golova uz osam asistencija. Isticao se i u Ligi šampiona za mlade i juniorskom Kupu. Prošao je zimske pripreme sa prvim timom Bajerna, i bio nadomak debija za najjači tim Bavaraca kada je korona izbacila nekoliko prvotimaca. Ipak, u žestokoj konkurenciji jednog od najboljih evropskih ekipa nije dobio šansu. Zato je rešio da se dokaže u Zvezdi gde su ga dočekali raširenih ruku. Crveno-beli nikada do sada nisu isplaćivali milionske svote za tako mladog igrača. Ovoga puta napravljen je izuzetak jer je procena da u mladom Mortiki leži ogroman potencijal.

LIČNA KARTA NEMANjE MOTIKE

Datum rođenja: 20. 3. 2003.
Visina: 1,79
Pozicija: levo krilo
Bajern 2: 28 utakmica, 15 golova
Srbija U19: 5 utakmica, 2 gola
Nemačka U16: 1 utakmica

FOTO: FK Crvena zvezda

MLAĐI BRAT ŠTOPER

PRE nekoliko dana, ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je i Nemanjin mlađi brat Nikola (17, na slici), štoper po vokaciji i on je odmah priključen omladinskom timu. Inače, njihovi roditelji su Srbi, otac je poreklom iz Nišića blizu Sarajeva, dok je majka iz Vranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima