PRVA SENZACIJA U NOVOJ GODINI: Srpski dvojac srušio "kralja", Hetafe bolji od Reala (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

02. 01. 2022. u 16:08

HETAFE će dugo pamtiti ovaj dan, pošto je uspeo da pobedi Real Madrid sa 1:0 na svom terenu u 19. kolu Primere.

ПРВА СЕНЗАЦИЈА У НОВОЈ ГОДИНИ: Српски двојац срушио краља, Хетафе бољи од Реала (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Nije tim iz predgrađa Madrida ustuknuo pred aktuelnim šampionom, šta više uspeo je da trijumfuje protiv "kraljevića" posle skoro 10 godina.

Meč je za domaće počeo onako kako se samo poželeti može. Igrao se 9. minut kada je Enes Unal iskoristio veliku grešku Edera Militaa, ukrao mu je loptu i lako savladao Tiba Kurtou.

Vrlo brzo na semaforu je moglo da piše 2:0, ali Nemanja Maksimović je loše reagovao nakon još jedne velike greške gostiju. Čuvar mreže Reala je napustio svoj gol, a srpski vezista je morao iz izgledne pozicije mnogo bolje.

Nemanja Maksimović u duelu sa Tonijem Krosom i Ferlanom Mendijem/Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Preuzeli su "kraljevići" potom inicijativu, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete golu Hetafea koji je ostao neporažen na šestoj uzastopnoj utakmici.

Imao je Real i više šuteva i veći posed lopte, no nijedan pokušaj nije završio iza leđa Davida Sorije. Treba reći i da gosti nisu imali puno pravih prilika. Domaćin je odlično stajao na terenu i uspeo je da odseče najboljeg strelca Reala Karima Benzemu. Za to je najzaslužniji reprezentativac naše zemlje, Stefan Mitrović.

U ovoj važnoj pobedi za tim Kikea Sančeza Floresa srpski fudbaleri, pomenuti Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović odigrali su celu utakmicu.

Hetafe je sada ostao 16. na tabeli sa 18 bodova, dok je Real i dalje na čelu tabele sa 46 bodova, osam više od Sevilje, ali i dve utakmice više od prvog pratioca.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata