KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE (5): Kopiraj Stojkovića i neće biti greške

Đ. S.

25. 12. 2021. u 23:00

KADA selektor tako odabere i pritom se to pokaže kao jako uspešno, zašto bi mi "izmišljali toplu vodu" i rezonovali drugačije?

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ (5): Копирај Стојковића и неће бити грешке

FOTO: M. Vukadinović

Verovatno su se takvim razmišljanjem vodili i kapiteni superligaša u 51. izdanju ankete našeg lista u kojoj se biraju najbolji pojedinci domaćeg fudbala za 2021. Jer, svi dosadašnji rezultati u izboru idealnih 11 reprezentacija mogu da se podvedu pod kategoriju, kompjuterskim jezikom rečeno, "Copy Piksi, paste kapiteni". Dakle, skoro sve su to "kopije" ekipe Dragana Stojkovića.

Dakle, formacija sa tri štopera, krilni bekovi i dva špica. Tako su rezonovali i Nikola Vasiljević (Kolubara) i Bojan Mlađović (Metalac), ali i njihovi prethodnici, koji su svi do jednog gotovo preslikali ekipu "orlova" iz minulih kvalifikacija za SP. Prema preliminarnim rezultatima sa polovine trke, čini se da su "sigurice" Rajković, Milenković, Pavlović, Kostić, Tadić, Sergej, Aleksandar Mitrović i Vlahović dok će vrhunac neizvesnosti doživeti trka za trećeg štopera, desnog spoljnog i centralnog vezistu.

Međutim, drame ne manjka ni u glavnim pojedinačnim kategorijama, budući da je Vasiljević odabrao Ivanića i Tadića koji održavaju blago vođstvo, ali su im za petama odmah i Rikardo Gomeš i Aleksandar Mitrović čije su imena izašla iz usta Mlađovića.

NIKOLA VASILjEVIĆ (Kolubara)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda) - Petković (TSC), Dragović (C. zvezda), Saničanin (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Zdjelar (Partizan), Čović (Vojvodina) - Katai (C. zvezda), Ivanić (C. zvezda), Vukadinović (Vojvodina) - Gomeš (Partizan).

FUDBALER GODINE

MIRKO IVANIĆ
- NAJBOLjI fudbaler domaćeg prvenstva prema mom mišljenju u proktekloj godini je Mirko Ivanić. Postizao je Zvezdin ofanzivac golove u veoma važnim utakmicama za aktuelnog šampiona i generalno je igrao odlično u minulih 365 dana.

PRVA ZVEZDA

DUŠAN TADIĆ
- NASLOV prve zvezde srpskog fudbala trebalo bi da završi u rukama Dušana Tadića, kreatora igre naše reprezentacije, a takođe i Ajaksa. U svakom sportu je najteže imati kontinuitet, pružati konstantno dobre partije, a on to čini već godinama.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Pavlović (Monako), Spajić (Krasnodar) - Živković (PAOK), Milinković-Savić (Lacio), Gudelj (Sevilja), Lukić (Torino), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - Vlahović (Fiorentina).

BOJAN MLAĐOVIĆ (Metalac)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda) - Miljković (Partizan), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Urošević (Partizan) - Marjanović (Napredak), Zdjelar (Partizan) - Natho (Partizan), Ivanić (C. zvezda), Katai (C. zvezda) - Gomeš (Partizan).

FUDBALER GODINE

RIKARDO GOMEŠ
- RIKARDO Gomeš, bez dileme. Pre svega zato što je postigao najviše golova u jesenjem delu sezonu i mislim da je špic sa Zelenortskih Ostrva u godini za nama bio ispred svih. Jako je sposoban igrač, brz, nezgodan za čuvanje.

PRVA ZVEZDA

ALEKSANDAR MITROVIĆ
- GOLOVI u reprezentaciji i klubu dovoljno govore u ime Aleksandra Mitrovića. Pa čovek nas je odveo u Katar onim pogotkom u završnici meča u Lisabonu. Zbog svega pomenutog, zaslužuje da ponese nagradu u ovoj kategoriji.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems) - Nastasić (Fiorentina), Pavlović (Monako), Milenković (Fiorentina) - Lazović (Verona), Gudelj (Sevilja), Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE: Huligani se motkama jurili po Beogradu, policija ih pohapsila (VIDEO)