KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE (1): Gomeš - Ivanić 1:1, Vlahović - Mitar 1:1

Đ. S.

22. 12. 2021. u 10:00

PRVA runda i odmah potpuno razlivanje glasova. Tradicionalna anketa našeg lista "Kapiteni biraju fudbalera godine" krenula je baš onako kako se očekivalo - neizvesno i uzbudljivo, i ako se po jutru dan poznaje, zainteresovani će do samog kraja strepeti.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ (1): Гомеш - Иванић 1:1, Влаховић - Митар 1:1

FOTO: M. Vukadinović

Svoje predloge za laureate "Novosti" prvi su predali nosioci traka Mladosti i Radnika, Ivan Milošević i Uroš Stojanović, i samo u idealnim timovima pronašli zajednički jezik, dok je u individualnim kategorijama bilo potpuno suprotno.

Tako je kapiten Lučanaca Milošević za najboljeg igrača domaćeg prvenstva odabrao Zvezdinog ofanzivca Mirka Ivanića, dok je iz Surdulice u toj kategoriji pohvala otišla u Humsku, kovertirana na centarfora Rikarda Gomeša.

Ni u izboru za prvu zvezdu srpskog fudbala, koja se odnosi na momke sa svih meridijana zemaljske kugle, nisu Ivan i Uroš bili složni. Mada su obojica prstom uperila u sam špic, s tim da je glas Miloševića otišao u ruke Aleksandra Mitrovića, dok je Stojanović odabrao Dušana Vlahovića. 

UROŠ STOJANOVIĆ  (Radnik)

TIM GODINE: Simić (Vojvodina) - Jovanović (Napredak), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Marjanović (Napredak), Zdjelar (Partizan) - Katai (C. zvezda), Natho (Partizan), Ivanić (C. zvezda) - Gomeš (Partizan).

FUDBALER GODINE:

RIKARDO GOMEŠ
- MIŠLjENjA sam da je Rikardo individualnim kvalitetom i golovima koje je postigao, najviše uticao na to da se Partizan u ovom trenutku nalazi na prvoj poziciji u domaćem prvenstvu, ispred aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

PRVA ZVEZDA:

DUŠAN VLAHOVIĆ
- GODINA iz snova, kakvu bi svaki fudbaler poželeo. Svakom narednom utakmicom Dušan je pokazivao napredak u igri, kao i ogromnu dozu samopouzdanja. Oduševio je igrama i učinkom za klub i reprezentaciju.

REPREZENTACIJA:

Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Pavlović (Monako), Nastasić (Fiorentina) - Lazović (Verona), Gudelj (Sevilja), Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

IVAN MILOŠEVIĆ (Mladost)

TIM GODINE: Kahriman (Radnički N.) - Vlalukin (Metalac), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Zdjelar (Partizan), Pejović (Radnički N.) - Katai (C. zvezda), Ivanić (C. zvezda), Vukadinović (Vojvodina) - Gomeš (Partizan).

FUDBALER GODINE:

MIRKO IVANIĆ
- IVANIĆ je, uz Kataija, najzaslužniji za Zvezdine uspehe, ali za razliku od Aleksandra, koji je imao probleme sa povredama, Mirko je u kontinuitetu tokom cele godine bio pokretačka snaga crveno-belih. 

PRVA ZVEZDA:

ALEKSANDAR MITROVIĆ
- MITROVIĆ je golovima i energijom nosio reprezentaciju kroz čitave kvalifikacije i na kraju pogotkom u Lisabonu direktno odveo Srbiju na Mundijal u Kataru 2022. I u Fulamu redovno trese mreže.

REPREZENTACIJA:

Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Veljković (Verder), Pavlović (Monako) - Lazović (Verona), Lukić (Torino), Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - Vlahović (Fiorentina), Mitrović (Fulam).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)