TAJNA MARADONINE VILE: Šta se dešavalo na aukciji od koje je porodica očekivala milione, a dobila 26 hiljada dolara?

Novosti online

23. 12. 2021. u 12:11

NAVRŠILA se godina od odlaska najboljeg fudbalera sveta svih vremena Dijega Armanda Maradone, a porodica i brojni fanovi još ne znaju tačan uzrok smrti.

ТАЈНА МАРАДОНИНЕ ВИЛЕ: Шта се дешавало на аукцији од које је породица очекивала милионе, а добила 26 хиљада долара?

FOTO: tycsports

U međuvremenu, troškovi polako premašuju finasije Pibeove familije. Zbog toga je sudija Lusijana Tedesko naložila aukciju na kojoj je ponuđena vila koju je slavni fudbaler poklonio svojim roditeljima, kao i predmeti iz nje koji bi mogli da zainteresuju kolekcionare.

Dijegova jedina Zlatna lopta nestala u požaru

Od smrti donja Tote i don Dijega, vilu su koristile Maradonine sestre, ali samo za porodična okupljanja kao što su rođendani i godišnjice. Poslednji praznik koji se ovde proslavio bio je Uskrs 2021, nakon čega je vila "zapečaćena" jer je sud odlučio da ulazi u ostavinsku raspravu.

Vila je 2014. bila gotovo uništena u požaru, a najvrednija stvar koja nije preživela tu nepogodu je počasna "Zlatna lopta" Frans fudbala, koju je Maradona dobio 1995. godine kao svojevrsnu kompenzaciju pošto je u njegovo vreme ova nagrada dodeljivana samo igračima iz Evrope. 

Pibe je nekoliko dana pred smrt kontaktirao sa ljudima iz francuskog magazina kada im je tražio da mu naprave novu, a on bi im zauzvrat dao intervju. Odgovor nije dočekao.

Gde je nestala statua device Marije 

Još jedna značajna stvar vezana za Maradoninu karijeru - na ulazu u vilu nalazila se kapelica o kojoj je najviše brinuo stari don Dijego, a u kojoj se nalazila statua device Marije koja je pravila društvo njegovom sinu tokom boravka u Napoliju. Od dana kada je vila sudski zapečaćena, devica je nestala iz kapelice. Ostalo je nerazjašnjeno da li je statua doživela sudbinu Zlatne lopte, da li je možda ukradena ili su je Dijegove sestre sklonile i tako sačuvale od ove aukcije i verovatne selidbe u neki muzej.

Očekivalo se da će i vila "Devoto", kao i sve ostale ponuđene stvari sa aukcije, biti prodati za tri sata prošlog ponedeljka, ali umesto očekivanih milion i po dolara, porodica je prodala "memorabilije" u vrednosti od oko 26 hiljada.

Početna cena za vilu bila je 900.000, ali niko nije ponudio tu sumu. Kupca nisu našli ni automobili BMV koji je procenjen na 380.000, odnosno Hjundaijev kombi od 39.000, ali ni dvosobni apartman u Mar del Plati koji je procenjen na 65.000.

"Između Fjorita i neba"

Najviše novca dobijeno je za sliku "Između Fjorita i neba", na kojoj je Pibe prikazan odeven u togu u bojama argentinske zastave. U ruci drži maslinovu grančicu, a oko njega lete dve golubice koje u kljunovima imaju takođe maslinove grančice. Ovo umetničko delo prodato je za 2150 dolara

Fotografija sa nekadašnjim predsednikom Kube i revolucionarom Fidelom Kastrom dostigla je 1600 dolara.

Dres Napolija dostigao je cenu od 1500 dolara, od početnih 300, a dres repreznetacije Argentine sa ispisanim "Dijego" na leđima uzet je za 1300. 

Tu je i kapa koju je Maradona dobio od predsednika Venecuele Madura, koja je prodata za 520 dolara i to je sve.

- Aukcije su vam takve. Nikad ne znate kako će proći dok se ne završe. Očekivali smo mnogo više, ali realnost je drugačija - rekao je posle aukcije organizator iz Adrian Merkado grupe.

Glavni razlog loše prodaje, smatraju organizatori, je kratak rok za prijavljivanje. Zbog toga će aukcija biti produžena, a zainteresovani za učešće sada će imati 10 dana da se prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!