TANDEM KAO DRAGSTOR: Gomeš i Jojić propustili samo po dve utakmice Partizana ove jeseni

M. B. - S. R.

21. 12. 2021. u 21:28

NEKADA je cela sezona umela da stane u 40 utakmica, a sada je na polovini puta Partizan odigrao bezmalo toliko mečeva na tri fronta.

ТАНДЕМ КАО ДРАГСТОР: Гомеш и Јојић пропустили само по две утакмице Партизана ове јесени

FOTO: M. Vukadinović

"Valjak" je tokom jedne od najuspešnijih polusezona u istoriji kluba (jesenja titula i proleće u Evropi) odigrao ukupno 35 utakmica u Superligi, na evropskoj sceni i u Kupu Srbije.

Pogled na minutažu i učinak pojedinaca tokom petomesečnih borbi, gde je svaka utakmica bila "pitanje života i smrti", ukazuje na to da su čak desetorica fudbalera propustili manje od deset utakmica. Rikardo Gomeš i Miloš Jojić nisu bili deo tima u samo dva meča, pa se za njih slobodno može reći da su tokom jeseni bili svojevrsni crno-beli dragstor.

I internacionalac sa Zelenortskih Ostrva i iskusni vezista su odigrali po 33 meča, s tim što je veću minutažu imao Rikardo Gomeš. Najbolji strelac crno-belih bi izvesno bio apsolutni rekorder da mu se nije dogodio pad na treningu uoči duela poslednjeg kola Lige konferencija protiv Anortozisa, zbog čega nije bio u protokolu za tu utakmicu i narednu prvenstvenu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Prvi asistent Partizana i igrač bez koga se nije mogla zamisliti Stanojevićeva četa, Miloš Jojić, bio je u protokolu svih 35 utakmica na tri fronta, a samo na meču sa Voždovcem u Humskoj i protiv Spartaka na istom terenu i u istom takmičenju nije bilo potrebe da ulazi u igru.

Grupu igrača bez kojih se nije mogao zamisliti tim Partizana tokom jeseni čine i Saša Zdjelar (29), Igor Vujačić (28), Aleksandar Šćekić (27), Nemanja Jović (27), Siniša Saničanin (26), Slobodan Urošević (26), Danilo Pantić (26), Bibars Natho (26) i Aleksandar Popović (23).

NOVI UGOVORI ZA 12 IGRAČA

U PARTIZANU su posle sastanaka sportskog sektora i Uprave odlučili da 12 fudbalera dobije ponudu za nove ugovore. To su: Milan Lukač, Nemanja Stevanović, Aleksandar Miljković, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Bibars Natho, Miloš Jojić, Lazar Marković.

Najveći dobitak crno-belih tokom prvog dela sezone svakako predstavlja "guranje u vatru" tek punoletnog napadača Marka Milovanovića. Rođeni Smederevac je utkao sebe u 14 utakmica na tri fronta, a u finišu jeseni kada je češće dobijao priliku bio je strelac na tri uzastopne utakmice (Dubočica, Novi Pazar, Anortozis).

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja