KAD "DEČICA" MARŠIRAJU: Milovanović i Jović ponovili podvig Živkovića i Šaponjića iz 2014. godine

M. B. - S. R.

06. 12. 2021. u 19:46

KAD zakažu stariji, tu su deca da vade "kestenje iz vatre".

КАД ДЕЧИЦА МАРШИРАЈУ: Миловановић и Јовић поновили подвиг Живковића и Шапоњића из 2014. године

FOTO: FK Partizan/M. Vukadinović

Forsiranje najboljih produkata iz fudbalske fabrike u "Zemunelu", Partizanu je prethodnih godina donelo mnogo, kako na terenu, tako i na finansijskom planu, a nedeljni duel protiv Novog Pazara (2:0) potvrdio je da sa "trake" i dalje silaze golobradi momci spremni da i bez značajnijeg iskustva na velikoj sceni poguraju ekipu kada ne ide.

Mnogo je tandema tinejdžera prethodnih godina nosilo crno-beli dres, ali podvigom da svojim minijaturama donesu tri boda pored Milovanovića (18) i Jovića (19) mogu da se podiče još samo Andrija Živković i Ivan Šaponjić.

Oni su bili autori sva tri gola na gostovanju OFK Beogradu 5. aprila 2014, kada je Partizan slavio 3:1. Tada 17-godišnji Andrija Živković je postigao dva gola, a godinu dana mlađi Ivan Šaponjić jedan. Prošle zime, u meču daleko manje specifične težine, test-duelu protiv Žarkova, Marko Milovanović (17) i Denis Stojković (18) postigli su golove za pobedu 2:0.

- Znao sam da ću da šutiram penal ako ga bude bilo, vežbao sam na treninzima. Bio sam fokusiran i lopta je završila iza golmana... Kad sam bio omladinac, izvodio sam penale, a ovo mi je prvi put da ih izvodim u prvom timu i veoma sam ponosan na to. Vežbao sam dosta, trudio se da svakim treningom doprinesem što više mogu, smatram da je zato doneta ta odluka - pun je utisaka posle gola za overu pobede nad Pazarcima Jović.

Usledila je i neobična proslava gola koju je momak rodom iz Zvornika pojasnio po završetku utakmice.

- Ispoštovao sam Nemanju Miletića, pričali smo tokom utakmice o proslavi gola. On je pokazao kako da proslavim gol, to sam i uradio. Pričali smo tokom prvog poluvremena i tad mi je rekao da, kada dam gol, pokažem taj znak koji u prevodu označava ratnika.

Posle Dubočice Marko Milovanović je i u prvenstvu stigao do prvenca koji je širom otvorio vrata nove pobede crno-belih.

- Još u mlađim kategorijama me je krasila odlična igra glavom. Jedino sam ja na skoro svakoj utakmici, još u petlićima, davao glavom golove, što su svi treneri prepoznali i isticali. Ipak, statistički skoro isti broj golova dajem i levom i desnom nogom, na sve moguće načine. Osim golova, najvažnija je dobra i korisna igra za ekipu, a na kraju i pobeda - podvukao je mladi napadač.

Raspucavanje tinejdžera sigurno veseli i šefa struke Aleksandra Stanojevića pred duel sa Anortozisom u četvrtak (18.45) gde će sva raspoloživa sredstva biti potrebna kako bi se obezbedilo evropsko proleće u Ligi konferencija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!