TANDEM KAO DRAGSTOR: Gomeš i Jojić propustili samo po dve utakmice Partizana ove jeseni

M. B. - S. R.

21. 12. 2021. u 21:28

NEKADA je cela sezona umela da stane u 40 utakmica, a sada je na polovini puta Partizan odigrao bezmalo toliko mečeva na tri fronta.

ТАНДЕМ КАО ДРАГСТОР: Гомеш и Јојић пропустили само по две утакмице Партизана ове јесени

FOTO: M. Vukadinović

"Valjak" je tokom jedne od najuspešnijih polusezona u istoriji kluba (jesenja titula i proleće u Evropi) odigrao ukupno 35 utakmica u Superligi, na evropskoj sceni i u Kupu Srbije.

Pogled na minutažu i učinak pojedinaca tokom petomesečnih borbi, gde je svaka utakmica bila "pitanje života i smrti", ukazuje na to da su čak desetorica fudbalera propustili manje od deset utakmica. Rikardo Gomeš i Miloš Jojić nisu bili deo tima u samo dva meča, pa se za njih slobodno može reći da su tokom jeseni bili svojevrsni crno-beli dragstor.

I internacionalac sa Zelenortskih Ostrva i iskusni vezista su odigrali po 33 meča, s tim što je veću minutažu imao Rikardo Gomeš. Najbolji strelac crno-belih bi izvesno bio apsolutni rekorder da mu se nije dogodio pad na treningu uoči duela poslednjeg kola Lige konferencija protiv Anortozisa, zbog čega nije bio u protokolu za tu utakmicu i narednu prvenstvenu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Prvi asistent Partizana i igrač bez koga se nije mogla zamisliti Stanojevićeva četa, Miloš Jojić, bio je u protokolu svih 35 utakmica na tri fronta, a samo na meču sa Voždovcem u Humskoj i protiv Spartaka na istom terenu i u istom takmičenju nije bilo potrebe da ulazi u igru.

Grupu igrača bez kojih se nije mogao zamisliti tim Partizana tokom jeseni čine i Saša Zdjelar (29), Igor Vujačić (28), Aleksandar Šćekić (27), Nemanja Jović (27), Siniša Saničanin (26), Slobodan Urošević (26), Danilo Pantić (26), Bibars Natho (26) i Aleksandar Popović (23).

NOVI UGOVORI ZA 12 IGRAČA

U PARTIZANU su posle sastanaka sportskog sektora i Uprave odlučili da 12 fudbalera dobije ponudu za nove ugovore. To su: Milan Lukač, Nemanja Stevanović, Aleksandar Miljković, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Bibars Natho, Miloš Jojić, Lazar Marković.

Najveći dobitak crno-belih tokom prvog dela sezone svakako predstavlja "guranje u vatru" tek punoletnog napadača Marka Milovanovića. Rođeni Smederevac je utkao sebe u 14 utakmica na tri fronta, a u finišu jeseni kada je češće dobijao priliku bio je strelac na tri uzastopne utakmice (Dubočica, Novi Pazar, Anortozis).

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!