DONETA ODLUKA: Premijerligaši glasali da li će "omikron soj" zaustaviti takmičenje na Ostrvu

Novosti online

20. 12. 2021. u 16:44

PREKIDA sezone u Engleskoj Premijer ligi neće biti, odlučila je većina predstavnika klubova na sastanku koji je održan zbog sve nepovoljnije situacije sa koronavirusom na Ostrvu, izazvane novim "omikron" sojem.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Премијерлигаши гласали да ли ће омикрон сој зауставити такмичење на Острву

FOTO: Tanjug

Prošle nedelje naglo je skočio i broj zaraženih igrača, odnosno klupskog osoblja u Engleskoj, što je nateralo klubove da organizuju sastanak čiji je ishod mnoge iznenadio.

Na sastanku koji je trajao duže od dva sata odlučeno je da se sezona nastavi.

Nekoliko klubova zalagalo se za pomeranje datuma odigravanja poslednjeg kola uoči Nove godine, ali su drugi istrajali u nameri da je to suviše kompleksno i da stvara dodatni rizik jer bi bilo kakva odlaganja tog tipa predstavljala ogroman ekonomski gubitak za Premijer ligu.

Zbog odluke da se mečevi igraju spomenutog vikenda nezadovoljan je bio menadžer Liverpula Jirgen Klop, koji je još ranije insistirao na odlaganju, a više o njegovom stavu sigurno će biti reči u narednim danima.

Uprkos problemima i velikom broju zaraženih, u ligi su od samog početka nameravali da nastave sa takmičenjem uz odlaganja samo onih mečeva koji apsolutno ne mogu da budu odigrani.

Na sastanku se glasalo i za obustavu kompletne sezone, ali ovaj predlog nije podržao nijedan klub.

Premije liga nastavlja se u nedelju od kada će sve do četvrtka biti odigrano tzv. "duplo kolo", o čijem odlaganju je bilo reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)