ZLA KOB NAJSKUPLJEG FUDBALERA SVETA: Kraj godine za Nejmara, treći put mu stradao skočni zglob

G. ČVOROVIĆ

29. 11. 2021. u 22:43

POVREDA nikada ne dolazi u dobrom trenutku, ali to se naročito odnosi na Nejmara, najskuplje plaćenog igrača na planeti do sada (222 miliona), koji ne prestaje da ređa odsustva u dresu "svetaca", s najavom da je ova fudbalska godina za njega završena posle povrede u Sent Etjenu.

ЗЛА КОБ НАЈСКУПЉЕГ ФУДБАЛЕРА СВЕТА: Крај године за Нејмара, трећи пут му страдао скочни зглоб

FOTO: AP

Od stalnog dopisnika iz Pariza

Posle starta Masona, Nejmar je, urlajući u bolovima, u nedelju iznet na nosilima, a stadion "Žofroa Gišar" morao je da napusti na štakama. Još jedna njegova povreda zgloba ostaviće Mbapea i drugove bez pomoći Brazilca, prema prvim procenama, dugih šest nedelja.

Ispostaviće se, tako, da će Nejmar nedostajati kada je to dosta važno za PSŽ, kao što je to već često bio slučaj. Srećom, neće biti sudbonosne utakmice, jer Parižani već znaju da će takmičenje po grupama u Ligi šampiona završiti na drugom mestu, dok u Ligi imaju komotnu prednost na liderskoj poziciji. Ipak, u goste im dolazi trećeplasirana Nica, putuju zatim u Lans, dočekuju Briž i Monako, čeka ih gostovanje u Lionu...

Zabrinjava hronična osetljivost Nejmarovih zglobova, jer mu je ovo treća teža povreda te vrste u dresu "svetaca". Pre svega, međutim, navijačima je teško palo što će izostati dalje uigravanje trojke MNM, koja se baš nije pokazala ubitačnom ove jeseni. Mpabe i Mesi će, tako, morati izvesno vreme sami da pronalaze zajednički osećaj na terenu.

Ako može da posluži kao uteha navijačima, dvadesetdevetogodišnji Brazilac je obećao da će se, posle povrede, "vratiti još jači".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka