"NE ZNAM, MAJKE MI, ŠTA DA TI KAŽEM!" Nestali minuti u srpskom fudbalu, treneri Čuke i Pazara u neverici

Novosti online

22. 11. 2021. u 17:19

ČUKARIČKI i Novi Pazar su odigrali vrlo zanimljiv meč u okviru 17. kola Superelige Srbije, a nakon što je ovaj duel na dramatičan način završen rezultatom 1:1, obojica trenera ostala su u priličnom šoku.

НЕ ЗНАМ, МАЈКЕ МИ, ШТА ДА ТИ КАЖЕМ! Нестали минути у српском фудбалу, тренери Чуке и Пазара у неверици

FOTO: M. Vukadinović

Isprva je sve bilo u klasičnom fudbalskom stilu, čak i uz poneku bravuru. Takav je bio projektil gostujućeg igrača Vlajkovića, koji je udarcem sa 30-ak metara u 37. minutu uzdrmao prečku "Čukinog" gola, a njegov saigrač Bojan Čečarić se potom našao na pravom mestu i glavom, vrlo spretno, zatresao mrežu domaćih.

Čukarički, koji je sve vreme pokušavao da nadoknadi propušteno, u finišu je, poput rivala, saznao da će se igrati "dodatnih" pet minuta. I, već krajem prvog, s pravom je dosuđen jedanaesterac za "brđane", jer je defanzivac Novog Pazara, istina nehotice, igrao rukom u svom kaznenom prostoru. 

Najpre protesti gostiju, pa provera snimka i tek potom odluka sudije Đorđa Maksimovića da ostaje pri prvobitnoj odluci o penalu, doveli su do više od pet minuta prekida. Usred postojeće nadoknade vremena, što je bilo vrlo važno za ono što je usledilo...

Čukarički je najstrožu kaznu realizovao, Stefan Čolović je bio precizan, ali se domaćin ponadao da će se sigurno igrati još tri, a možda četiri minuta, jer se aktivno nadmetalo samo minut posle 90., a najavljeno je da će se igrati pet.

Međutim, nedugo posle pomenutog jedanaesterca, kada je sat "otkucao" kraj 96. minuta, dakle uz samo minut nadoknade za penal-prekid koji je trajao oko pet minuta, arbitar je odsvirao kraj.

Stuštili su se ka njemu igrači "brđana", bili su vrlo besni što se igralo tako kratko, a sve vreme su u neverici bili gostujući fudbaleri, koji su bili ubeđeni da je domaćinima nepravedno dosuđen jedanaesterac, pa nikako nisu mogli da se pomire sa činjenicom da su i peti put ove sezone vodili, a da nisu pobedili.

Sve se, ipak, nekako smirilo, ali se u izjavama trenera videlo da nijednom od njih nije bilo svejedno.

FOTO: M. Vukadinović

Saša Ilić

Najpre je pred kamere TV Arena sport stao Saša Ilić, strateg Čukaričkog, koji je vrteo glavom, pribrao misli, pa gotovo u dahu istakao:

- Nismo počeli kako je trebalo, pa smo dolazili u situaciju da jurimo rezultat protiv ekipe koja je izuzetno disciplinovana. To je teško. Na kraju, ovih par minuta, ta dešavanja... Jednostavno, to nije pitanje za mene. Čestitam ekipi Pazara na fer i korektnoj borbi, rekao je Ilić i žustro otišao u svlačionicu.

Potom je mikrofonu prišao njegov kolega s klupe Novog Pazara, Dragan Radojičić:

- Ne znam, majke mi, šta da ti kažem. Ovako moram da reagujem. Pun sam svega, neke energije... Ne negativne, to nikad nisam. Možda sad može da se priča da je neki moj igrač pogrešio, možda je bila tamo neka situacija... Ali, ono što sam rekao, da ćemo dati sve od sebe, eto... Bili smo već peti put nadomak pobede i na jedan način smo ostali bez nje. Na koji, to ću da vidim, moram da pogledam. Ne pada mi na pamet da komentarišem šta god neko rekao da je u pravu ili nije u pravu, dok ne vidim. Ali, ovo je stvarno jedan veliki udar. Pet utakmica imamo u svojim rukama i ovako nešto kad se desi, na samom kraju... Ne znam šta da kažem, hvala na strpljenju. Idem, da ne slušate više moje žalopojke. Mnogo je teško, istkao je Radojičić.

Na tabeli Superlige Srbije, Čukarički je treći sa 28 bodova (vodi Partizan sa 47, a Crvena zvezda imao 41 uz meč manje), dok je Novi Pazar poslednji, 16, sa 12 bodova.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)