ZAMERIO SE ERDOGANU PA MOLI ZA POMOĆ: Bio zvezda svetskog fudbala, sada izbrisan iz istorije, vozi taksi! (VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2021. u 12:07

BIO je zvezda evropskog i turskog fudbala, a sada je Hakan Šukur morao da izbegne u Kaliforniju.

ЗАМЕРИО СЕ ЕРДОГАНУ ПА МОЛИ ЗА ПОМОЋ: Био звезда светског фудбала, сада избрисан из историје, вози такси! (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Šukur, igrač koji je postigao najbrži gol na Mundijalu (51) izbrisan je sa fudbalske mape kada je ušao u otvoreni sukob sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom. 

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji turskog fudbala ne postoji u zvaničnim papirima. Izbrisan je podatak da je postigao 228 golova za Galatasaraj, niti 51 za reprezentaciju. 

Osumnjičen je za navodni "državni udar", dok je za njim raspisana poternica i izdat nalog za hapšenje. 

Otkako je postao "persona non grata" u Erdoganovoj Turskoj, kada je čak optužen i za članstvo u terorističkoj organizaciji, Hakan je u bekstvu u Americi gde se bavio svime samo ne fudbalom.

Živi u Kaliforniji, radi u restoranu i taksira kako bi preživeo. Aktivan e na društvenim mrežama gde objavljuje aktivno video snimke u kojima prepričava događaje iz svog života. 

- Moja situacija je veoma teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj", rekao je Šukur u intervjuu za "Sportweek" i za sve svoje muke je optužio turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

- Zamolio me da uđem u njegovu partiju jer će tako osvojiti više glasova, a zatim me je pretvorio u državnog neprijatelja, samo zato što nisam delio iste ideje kao on. Sve su mi uzeli. Porodicu su mi proterali, a oca uhapsili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokratiju sada plaćaju cenu.

Šukur dodaje da je za fudbalere iz Turske dobro što igraju van zemlje jer ne moraju da "zauzimaju strane". Smatra da ne treba da se bune. 

- Ako je neko dovoljno hrabar da mi pruži šansu u italijanskom fudbalu, to bi mi mnogo značilo", poručio je Šukur koji je osim u turskim klubovima, ostavio trag i u Torinu, Interu i Parmi, dok je jednu sezonu proveo i u Blekburnu, a nada se da bi neko mogao da mu izađe u susret.

Šukur je završio karijeru 2008. godine, naravno u voljenom Galatasaraju, a potom je ušao u politiku. Zbog veza sa pokretom Feltulaha Gulena postao je neprijatelj Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog režima.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)