FUDBALSKI POTRES: Barselona dala bogatstvo, stiže novi trener - i to kakav!

D. N.

05. 11. 2021. u 12:19

BARSELONA je uspela u svojoj nameri.

ФУДБАЛСКИ ПОТРЕС: Барселона дала богатство, стиже нови тренер - и то какав!

TANjUG

Njen legendarni fudbaler Ćavi Ernandez definitivno će postati novi trener giganta.

Naime, kako je saopštio Ćavijev trenutni klub Al Sad, "uprava je pristala da, za obeštećenje, pusti sadašnjeg trenera u Barselonu".

Španski mediji javljaju da je obeštećenje čak pet miliona evra.

Foto: EPA-EFE/David Borrat

Ćavi Ernandez

Podsetimo, Barselona je prošle nedelje zbog niza loših rezultata otpustila Ronalda Kumana, a ekipu privremeno vodi Serhi Barhuan.

Ćavi bi trebalo da potpiše ugovor do 2024. godine, uz "nešto manju platu nego što ima u Kataru", kako je to javio španski "Nasional".

Barselona će, prema pisanju tog lista, pokušati da angažuje Danija Olma, ali i Pola Pogbu kome ističe ugovor, dok sam Ćavi želi da se dovede i Erling Haland, kao nova prva napadačka opcija. 

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Erling Braut Haland

- Još jedan mlad igrač koga želi je štoper Sevilje Žil Kounde, ali je pitanje da li će Barselona imati novca za njega. Čelsi je nudio pravo bogatstvo letos, ali transfer se nije desio - pisao je "Nasional" tokom jučerašnjeg dana.

Ćavi Ernandez Kreus, kako glasi puno ime slavnog fudbalera, ima 41 godinu i za Barselonu je odigrao čak 767 mečeva. Dao je 85 golova za to vreme, ali mnogo više je oduševljavao svojim bravurama u veznom redu, gde je dugo "vladao" sa Inijestom, a ispred njih briljirao Mesi, uz ostale zvezde kluba.

Ćavi je čak osam puta osvajao titulu prvaka Španije, u četiri navrata Ligu šampiona, a sa reprezentacijom Španije bio je pobednik i Svetskog prvenstva (2010. godine) i dvaput šampion Evrope (2008. i 2012). Za "furiju" je igrao 133 puta i 13 puta bio strelac.

Igračku karijeru priveo je kraju u Al Sadu iz Katara (od 2015. do 2019), gde je i počeo da se bavi trenerskim poslom.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!