DESETKOVANI DO PODVIGA: Partizan bez četvorice na Gent

M. BLAŽIĆ

04. 11. 2021. u 10:30

ČETVORICA standardnih prvotimaca nisu ni ušli u avion koji je juče oko 16 časova krenuo put Belgije, ali optimizam ne jenjava u taboru jedinog srpskog predstavnika u Ligi konferencija.

ДЕСЕТКОВАНИ ДО ПОДВИГА: Партизан без четворице на Гент

FOTO: M. Vukadinović

Od specijalnog izveštača iz Genta

Gent se u Beogradu pokazao kao izuzetno nezgodan rival, koji zaslužuje pun respekt, ipak ništa više od toga. Činjenica da će Zdjelar, Marković, Šćekić i Holender zbog povreda utakmicu pratiti putem malog ekrana ne menja opredeljenje uoči duela koji bi Stanojevićev tim mogao da vrati u trku za prvo mesto.

Uz sve navedene povrede Partizan se suočava i sa izostankom šefa struke Aleksandrom Stanojevićem, koji je isključen po završetku beogradskog duela, pa će njegovu ulogu večeras preuzeti Igor Duljaj.

- Imamo pregršt kadrovskih problema, Zdjelar je povređen, Holender je takođe van stroja. Marković je pokušao da trenira, ali nije spreman, kao ni Šćekić. Veoma smo oslabljeni, dva zadnja vezna nisu u prilici da igraju. Imamo još Smiljanića od igrača defanzivnih karakteristika, ostali su uglavnom ofanzivni. Ima varijanti sa Nathom i Pantićem, ali da ne otkrivam sve karte - rekao je Stanojević pred polazak u Gent.

Isključenje šefa struke u prvom duelu ovih rivala je jedan od razloga zbog kojih je trening pred utakmicu odrađen u Beogradu, a u Belgiju se krenulo juče u popodnevnim časovima.

- Voleo bih da se prerušim i da na neki način mogu da vodim utakmicu. Svakako ćemo sve pripremiti, biću pomoćni trener Duljaju i Vukašinoviću i sugerisaću sa tribina. Način eventualne komunikacije još nismo stigli da obradimo.

U Partizanu očekuju potpuno drugačije izdanje oba tima nego u Humskoj (0:1), nadaju se i ishod.

- U situaciji posle poraza na našem stadionu pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu u gostima. Nadamo se najboljem. Video sam u prvoj utakmici neke detalje koje sam prethodno znao, pa sam dobio potvrdu. Protivnik stalno rotira u napadu, i to je jedino potencijalno iznenađenje koje očekujem. Igramo na njihovom terenu i moramo da napravimo rezultat ukoliko želimo da održimo korak. Pratimo ih, za vikend su izgubili, ali i pogodili prečku, promašili penal. Pokušaćemo da iskoristimo njihove mane - zaključio je Stanojević.

Iskusni defanzivac Nemanja Miletić bi trebalo da zauzme mesto u startnoj postavi uz Saničanina i Vujačića.

- Idemo u Belgiju da pobedimo, nismo odustali od najviših ambicija. Očekuje nas teška utakmica, videli smo u prvom susretu o kakvom se timu radi. Izgubili smo, mada smo mogli u poslednjih 20 minuta da izjednačimo.

Defanzivce Partizana očekuje težak posao u borbi sa ofanzivno potentnim Belgijancima.

- Timovi u belgijskoj ligi su fizički besprekorni. Spremni smo za veliku borbu i ne odustajemo od prvog mesta. Verujemo u sebe i znamo da možemo da napravimo rezultat - završio je Miletić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!