UČENIK LEGENDARNOG HADŽIJA PIŠE ISTORIJU: Farulov vunderkind Enes Sali sa 15 godina debiuje za Rumuniju (VIDEO)

Novosti online

03. 11. 2021. u 16:56

VEZISTA Farula iz Konstance, Enes Sali, mogao bi da postane najmlađi debitant u istoriji rumunskog fudbala

УЧЕНИК ЛЕГЕНДАРНОГ ХАЏИЈА ПИШЕ ИСТОРИЈУ: Фарулов вундеркинд Енес Сали са 15 година дебиује за Румунију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Selektor Mirel Radoi pozvao je talentovanog fudbalera za mečeve protiv Republike Islanda i Lihtenštajna, a ukoliko ga gurne u vatru na jednoj od ove dve utakmice, Sali će oboriti rekord Kristija Manee koji je 2014. godine debitovao sa 16 godina i deset meseci. 

Sali je ove sezone debitovao u rumunskoj Ligi 1 sa 15 godina, pet meseci i 14 dana, a poverenje mu je ukazao legendarni Georg Hadži, vlasnik i trener Farula. Zabeležio je sedam nastupa i postigao jedan gol. U strelce se upisao sa 15 godina, 6 meseci i 21 dan i time oborio rekord kao najmlađi strelac u rumunskom fudbalu.

To je više nego dobar učinak za 15-godišnjaka, ali ne i jedini razlog zašto se ovaj talentovani dečak našao na spisku selektora Radojia.

Sali je rođen u Torontu u turskoj etničkoj porodici, pa su njegovi nastupi u Farulu i U-17 reprezentaciji Rumunije zainteresovali čelnike turskog i kanadskog saveza.

Rumunija se nalazi u grupi J kvalifikacija za Katar, u kojoj je Nemačka već osigurala prvo mesto, a trikolori se bore za drugo sa Makedonijom i Jermenijom i imaju bod prednosti nad rivalima. Teoretske šanse ima i Island, dok je Lihtenšajn sa samo jednim bodom zakovan za dno tabele. 

BONUS VIDEO - Partizan protiv Genta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)