ITALIJA SE CRVENI OD STIDA: Praunuk fašističkog lidera debituje uz Srbina

Novosti online

24. 10. 2021. u 11:52

Benito Musolini, bivši fašistički diktator Italije, jedan je od glavnih negativaca svetske istorje. Svoju "slavu" doživeo je tokom drugog svetskog rata kao saveznik nikoga drugog no Adolfa Hitlera.

ИТАЛИЈА СЕ ЦРВЕНИ ОД СТИДА: Праунук фашистичког лидера дебитује уз Србина

Foto: AP

Direktno je odgovoran za 400.000 žrtava u borbi sa saveznicima, a danas je i njegov praunuk poznat - ali kao fudbaler italijanskog kluba Lacio.

Rođen je 2003. godine u Rimu kao Romano Benito Floriani Musolini, ali je u medijima poznatiji kao Musolini junior.

Za divno čudo ovaj mladić je svoju fudbalsku karijeru počeo u redovima najvećeg rivala Lacija, Romi ali se sa 13 godina pridružio klubu koji je njegov pradeda obožavao.

I danas se očekuje njegov prvi meč za seniorski tim. U Italiji sve vrvi od naslova, hoće li debitovati Romano Musolini, momak intrigantnog prezimena i loze. Sari je za meč u Veroni pozvao mladog igrača koji igra na mestu desnog beka ili desnog veznog igrača.

Otac mu je poznati pijanista Mauro Florijani, mama Alesandra Musolini (unuka Benita Musolinija) pa tako ima dva prezimena Florijani-Musolini, a srednje ime Laciovog fudbalera, je, pogađate Benito.

FOTO: AP

 

Veliki deo navijača Lacija sebe smatra ponosnim fašistima i već decenijama prave probleme italijanskim vlastima i pozivaju na linč etničkih, verskih i seksualnih manjina. Štaviše, rivalstvo između Rome i Lacija nije sportske prirode, već isključivo rasne i verske jer su kroz istoriju jevreji navijali za Romu dok se u Laciju okupljala „desno orijentisana“ grupa navijača.

Recimo i to da bi Musolinija danas pozdravila i Veronina tribina iza gola, navijači "Skaljera" su poznati kao ekstremni desničari i imaju veliko prijateljstvo sa navijačima Lacija, pa bi iz pogrešnih razloga mladi fudbaler mogao da doživi ovacije navijača obe navijačke tribine.

Fudbal je danas u drugom planu, čeka se samo Sarijeva odluka da li će Musolini debitovati uz srpskog reprezentativca Sergeja Milinković Savića i kako će reagovati italijanski mediji.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati