FSS: IZBACITE ŠAĆIRIJA IZ FUDBALA! Oštra reakcija posle OVK provokacije

Novosti online

10. 10. 2021. u 17:18

ĐERDAN Šaćiri je opet bio jednog skandala, ovoga puta na temu terorističke organizacije, tzv. . Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), a tim povodom ekspresno je reagovao Fudbalski savez Srbije koji zahteva da najoštrije reaguje FIFA.

ФСС: ИЗБАЦИТЕ ШАЋИРИЈА ИЗ ФУДБАЛА! Оштра реакција после ОВК провокације

Foto: EPA-EFE/ LAURENT GILLIERON

Podsetimo, posle kvalifikacionog trijumfa Švajcarske nad Severnom Irskom, Šaćiri je stao pred TV kamere i potom mu je jedan čovek prekrio jaknom na kome se nalazi amblem sa slovima "UČK", što je na albanskom skraćenica za pomenutu tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.

Odmah je reagovao i Fudbalski savez Srbije.

Screenshot / 20min.ch

Đerdan Šaćiri

Naša kuća fudbala je objavila sledeće saopštenje za javnost:

"Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

- Upravo pripremamo protestno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrože sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije „OVK“ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole „Kosovo je Albanija“ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje „Velike Albanije“.  FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS".

FOTO: Privatna arhiva

Jovan Šurbatović

Podsetimo, Šaćiri je poznat kao fudbaler koji godinama promoviše terorizam OVK, a zbog straha od navijača Crvene zvezde trener Liverpula Jirgen Klop ga pre tri godine nije doveo u Beograd kada su Crveni gostovali na "Marakani" u Ligi šampiona.

Screenshot / 20min.ch

Đerdan Šaćiri

Đerdan Šaćiri je sa saigračem iz reprezentacije Granitom Džakom slavio trijumf Švajcarske protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji tako što su obojica pokazivali simbol dvoglavog orla ispred grudi - simbol onih koji podržavaju ideju stvaranja tzv. "Velike Albanije" koja, pored delova Srbije, podrazumeva i pojedine teritorije Grčke, Crne Gore i Severne Makedonije.

Oni su kažnjeni od FIFA sa po 10.000 evra, a švajcarskoj javnosti su se izvinili zbog učinjenog.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)