STRANCI POSTALI ZNALCI: Stanković hvali igrače pred utakmicu protiv Metalca

N. I.

03. 10. 2021. u 10:00

NA krilima značajne pobede u Bugarskoj, novim bodovima u Ligi Evrope i dobroj formi "drugopozivaca" na meču sa Ludogorecom, još "lebde" navijači Crvene zvezde.

СТРАНЦИ ПОСТАЛИ ЗНАЛЦИ: Станковић хвали играче пред утакмицу против Металца

FOTO: M. Vukadinović

I njihov trener. Dejan Stanković je juče mnogo više vremena na konferenciji na medije postrošio da bi sumirao utiske iz Razgrada, nego na najavu večerašnje utakmice sa Metalcem.

Gosti iz Gornjeg Milanovca su do sada 12 puta igrali sa Crvenom zvezdom u Superligi Srbije. Uspeli su davne 2010. godine da pobede na svom terenu, 2015. godine takođe kod kuće da remiziraju, ali je preostalih deset mečeva dobila Zvezda. Na poslednjem susretu ova dva tima, pred kraj šampionata, u maju ove godine, golman Metalca je pet puta vadio loptu iz mreže u Beogradu. Sve je pred večerašnji duel protiv gostiju, a Zvezda ima samo jednu obavezu: da opravda ulogu favorita.

- I pred utakmicu sa Metalcem mislim da je kod nas sve bazirano na uzajamnom poverenju, jer ako igrači nemaju poverenja u stručni štab i trenera i da ispune ono što im mi kažemo, tako da je sve to rezultat međusobnog poverenja. Sve što smo radili u Razgradu je ispalo dobro, a nekada to i ne bude tako. Pobeda ide na dušu momcima koji su odradili sve kako treba. Velika pobeda, velika tri boda i korak ka ostvarenju sna, a to je prolaz dalje. Žao mi je što i narednu utakmicu sa Metalcem igramo bez četiri lidera, želim im da ozdrave što pre i da se vrate u tim. Ovu pauzu oko kvalifikacija treba da iskoristimo na najbolji način. Ne znam ko će igrati, jer imamo malih problema, koji su bili prisutni i pred Ludogorec - rekao je Stanković.

Šef struke crveno-belih je istakao da je Sanogo odlično odradio štopersku ulogu.

- Rekao sam mu da ću mu produžiti karijeru i da će moći da igra do 40. godine. Sanogo je fenomenalan, adaptira se na sve uslove, pohvatao je sve konce, ekipa se osećala dosta sigurno. Pohvalio bih svu petoricu, Gobeljić je ušao u idealan tim kola u LE, to je sve zasluga, rada, koncentracije, profesionalizma, lojalnosti i uvek grupa izbaci nekoga. Ja im svima čestitam. I ja sam u karijeri igrao sve pozicije, počeo sam od libera kod Tome Milićevića i to je velika prednost za svakog fudbalera.

Osvrnuo se Zvezdin strateg i na formu Gelora Kange, kao i napredak Luisa Dionija.

- Kanga igra u poslednje vreme mnogo dobro. Da li se promenio to svi vidimo i ne bih više potencirao pojedince, jer je grupa najvažnija. To je naš moto i mi nećemo odustati od tog principa. Što se tiče Dionija, bilo bi glupo da igrač nema reakciju, kad neko zna unutar sebe da je mogao više i preciznije. Falilo mo mu je mirnoće u završnici, vratio se fizički i doći će i golovi, treba da nastavi da radi ovako. Ne mogu da komentarišem sekunde utakmice, imali su i oni prečku, ne znam šta bi bilo da smo dali rano gol. Utakmica je odigrana odlično i ne bih je sekao na delove. Nastavljamo ritam nedelja - četvrtak, očekuje nas utakmica protiv rivala koji želi da se nadmeće. Naš prioritet su tri boda, to je bitno, da li će biti ružno ili lepo, to me ne interesuje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri